Nepreskočiteľné reklamy v NBA 2K19

Takže… 60€ hra má nepreskočiteľné reklamy plus mikrotransakcie. Tu je môj názor. 

AAA vývojári, choďte už naozaj všetci do prdele. Najprv obraňujú lootboxy, ktoré sú mimochodom forma gamblingu a nazývajú to „mechanizmy prekvapenia“ , potom začnú obraňovať mikrotransakcie v platenej 60€ hre z dôvodu, že HrY sÚ dRaHé nA vÝrObU a teraz sa z hier stáva zasraná televízia.

2K bastardi sa rozhodli, že zistia ako hlboko môžu prehnúť svojich fanúšikov a pridali reklamy do loading obrazovky, ktoré vlastne nemajú nič spoločné s hrou a vlastne hrami celkovo. Sú to reklamy na nejaký shitný Fox seriál.  

NBA 2K19 loading reklama

Možno sa pýtate ,,ale nie je to jedno, či je reklama pri nahrávaní???“. Nie, nie je to jedno. V dobe kedy sa vývojári k hráčom správajú ako k odpadu, v dobe kedy nás sociálne médiá a Google sledujú aby o nás zistili čo najviac informácii a predali ich, len aby nás kŕmili ďalšími reklamami, je veľmi dôležité ich vyvolať za ich drzosť. Faktom je, že si budú dovoľovať viac a viac (a to už si teraz dovoľujú dosť). Treba im zhodiť hrebienok čo najskôr, aby vedeli kde je ich miesto. 

Toto nie je len problém hráčov. Toto je väčšie. Reklamy sú dôležité pre tých, čo ich majú na webe/YT kanáloch a aj pre tých čo ich tam dávajú. Problém nastáva, keď sa zážitok užívateľa znižuje na úkor reklám (otravné pop-upy, agresívne hanbaté reklamy s nahými ženami pri tom, ako sa snažíte pozrieť si Káčerovo). V prípade NBA 2K19 sa tieto hranice prekročili míľovými krokmi. Predstavte si, že ste si kúpili drahé SSD pre rýchle nahrávanie, len aby vám držgrošovia z 2K dali reklamu, ktorú musíte dopozerať aj keď je už nahrávanie dokončené. Pretože srať váš drahocenný čas. 

Reklamy sa vymykajú kontrole. O to väčší dôvod sa tešiť na Cyberpunk 2077, keďže celá hra sa bude vlastne točiť okolo budúcnosti, kde korporácie vládnu a reklamy ovládajú každý náš krok. Bohužiaľ toto je asi aj naša budúcnosť, ak sa jej nepostavíme.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!