Concord

Sony si s vydaním Concordu spravilo obrovskú hanbu

Môj úsmev pri písaní novinkového článku o live service hre značí, že sa s ňou niečo monumentálne posralo. O to širší úsmev to je, že ide o hru, ktorú vydáva namyslené Sony, ktoré si myslí, že nemôže nič pokaziť a všetci im budú všetko žrať. Šírka úsmevu sa potom dostáva na rekordnú úroveň vďaka tomu, že k tomu všetkému ide o hru, ktorá sa snaží tlačiť woke propagandu. A to si neťahám len tak z prsta…

Na Concorde od Firewalk Studios spolupracovali tzv. DEI (Diversity, equity, and inclusion) konzultanti, ktorých úlohou je zabezpečiť čo najväčšiu inkluzivitu rôznych menšín vo videohrách. Je to už na prvý pohľad badateľné z dizajnu postáv a zámená v in-game zozname charakterov to už len potvrdzujú. Pri podobnej hre samozrejme nemôžu chýbať kompletne mentálne vyšinutí vývojári, ktorých v prípade Concordu dokonalo zastupuje istý Xander Farrell, ktorý sa o ľuďoch kritizujúcich Concord vyjadril, že sú to “čudáci bez talentu” a na svojom Twitteri skrýval odpovede ľudí, ktoré sa mu nepozdávali a požadoval od komentujúcich 8 dolárov za odkrytie ich komentára. Nuž, na takom faile akým je Concord zrejme príliš nezarobil, tak sa pokúsil zohnať peniaze na chleba aspoň takto… Po tejto jeho epizóde sa samozrejme rozhodol zbabelo nastaviť svoj profil na “protected”. Takto skrátka títo ľudia fungujú. Ak s nimi nesúhlasíte, začnú vykrikovať a keď na nich zhučíte späť, označia vás za bigota, rasistu, sexistu a za rôznych ďalších “-istov” a pokúsia sa vás umlčať.

A prečo je teda Concord hanbou? Ako live service multiplayerovú hru ho už teraz, pár dní po vydaní, takmer nikto nehrá. Na Steame sa dokonca nedostalo so svojim číslom rekordného počtu hráčov v jednom momente ani len na úroveň jednej z najhorších hier minulého roka (ktorá bola dokonca singleplayerová) – Gollum.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!