SONY HRABLO: Ich PS5 hry budú stáť až 80 eur

S cenami videohier to je v poslednej dobe veľmi smutné. Bol to práve vedúci Sony, Shawn Layden, ktorý ako prvý zvolal, že sú dnešné hry príliš lacné. Aby ste boli v obraze, tu je úryvok z môjho vtedajšieho článku: „Jeho argument je, že sa ceny hier dlhodobo zasekli na 60 dolároch / 60 eurách (1 USD síce nie je 1 €, ale na nás Európanov sral pes) aj napriek faktu, že ceny ich vývoja radikálne stúpli. Na to ja ale odpovedám, že stúpol aj počet zákazníkov, teda hráčov. A nie len to…“ Ďalej som komentoval fakt, že sa do hier začali v priebehu rokov pridávať mikrotransakcie, DLC a rôzne season passy a battle passy.

Vyzerá to ale, že hráči zostali ticho a voči zdražovaniu sa nijak hlasito neohradili. Ako to už býva u fanúšikov PlayStationu zvykom, reakcie na články o týchto myšlienkových pochodoch Laydena pozostávali zo srdiečok a lajčíkov. Tak nech sa páči, žerte čo ste si navarili. Sony naozaj plánuje svoje first-party tituly naceniť až na astronomických 80 eur. A to sa bavíme o základných edíciách hier. A v niektorých prípadoch ani nie o NOVÝCH hrách. Napríklad taký remake Demon’s Souls bude stáť 79,99 eur. Kde zobrali takú cenu v eurách, keď v dolároch to bude 69,99 USD? Už ten doterajší štandard $60=60€ bol úplný nezmysel.

No a predstavte si, že aj tak si fanboyovia z kultu menom PlayStation, našli cestu, ako túto blbosť Sony ospravedlniť. Vraj pokiaľ si udržia ich hry svoju doterajšiu kvalitu, nemajú problém za ne tých 80 eur dať. Objavili sa aj názory, že to budú tolerovať, ak bude Sony pokračovať v českých lokalizáciách svojich hier. Ja nemám slov! Ľudia majú zrejme príliš vysoké platy a príliš nízke IQ. To je dosť na kokôtik kombinácia… Minimálne u mňa nemá hra s takouto cenou šancu. Ani keby som ich našiel v kredenci.

Ceny launch titulov pre PS5 – via Vortex.cz

Ako bonus vám sem dávam zopár screenshotov totálnych idiotov a ich tupých komentárov ohľadom PS5. Pekná zbierka, nie?

No a vyzerá to tak, že sa ku Sony pridá napríklad aj taký Ubisoft. Pozrite sa na túto fotku. Tie isté hry na Xbox Series budú stáť podstatne menej ako ich PlayStationové verzie.

Zdroj: Sony a Vortex

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!