Test Drive Unlimited Solar Crown

RECENZIA • Test Drive Unlimited Solar Crown – “always online” zabíja hry

Test Drive Unlimited Solar Crown je po mnohých odkladoch konečne vonku (aspoň teda pre tých, čo si zaplatili za gold verziu) a ako veľký fanúšik série som bohužiaľ sklamaný. TDU malo vždy problémy so servermi. To nie je žiadne tajomstvo. Problém však nastáva, keď sú servery vaša jediná možnosť, ako sa dostať do hry. Solar Crown je always online hra, ktorá po hráčovi vyžaduje pripojenie k internetu a Nacon serverom za každých okolností. Aj v prípade, že vás nezaujímajú online prvky hry. Bez internetu skrátka nehráš.

Internet problém nie je, však? To si neustále hovorí skupina ľudí, ktorí nemajú mozgovú kapacitu na to, aby pochopili, že nejde ani tak o to, že ste VY pripojení k internetu, ale či sú ONI schopní udržovať servery v chode. “Oni” sú v tomto prípade vývojári z KT Racing (bývalý Kylotonn) a vydavateľstvo Nacon. V prvom rade je tu nulová prezervácie hernej histórie – tieto always online tituly do jedného postupne umrú a nič ich nevráti. Pri MMO hrách ako World of Warcraft sa s tým ráta – tie sú na tom postavené. Ale nech mi nikto z vývojárov nehovorí, že TDU je MMO. Proste nie je a klamú. Je to rovnaké “MMO” ako The Crew, ktorého prvý diel už je nefunkčný práve z dôvodu vypnutia serverov. Všetko sa tu dá v pohode dosiahnuť sólo a online interakcie s ostatnými hráčmi sú len doplnok.

A áno, budem sa online konektivite venovať drvivú časť tejto recenzie, pretože to je najväčší problém tejto hry a zároveň, podľa marketingu, aj jej najväčší ťahák. Je úplne nemysliteľné, aby sa človek, ktorý zaplatí 80 eur za najdrahšiu edíciu hry, nedostal do hry dva dni v kuse. Práve skorší prístup do hry bol najväčší dôvod pre kúpu gold edície. Tá jedna vec, ktorá hráčov nabádala na zaplatenie väčšej sumy, nebola prístupná. To je snáď aj na súdny proces toto… Jasné, nejaké tie problémiky sa očakávajú ale nie totálny výbuch v takomto merítku. TDU Solar Crown dokonca prešiel hneď niekoľkými alfa a beta testami, plus demoverziami na PC aj konzolách, takže tu skutočne nie je žiadne ospravedlnenie. Takmer nikto sa nemohol dostať do hry a ten, kto sa tam dostal, čelil ďalším problémom. Ja som sa po 5 hodinovom boji dostal na server len na to, aby som zistil, že nemôžem spustiť žiadny závod. Vždy som dostal len chybovú hlášku a bol som vrátený do mŕtveho otvoreného sveta.

Bojoval som aj naďalej a keď sa mi konečne podarilo jeden závod úspešne začať a dokončiť, na cieľovej čiare ma už netrpezlivo očakával ďalší error. Nepamätám si, kedy som pri hraní nejakej hry, bol tak vytočený a zúfalý. Vsuvka “tým francúzom musí jebať” bola použitá priemerne v každej tretej vete. O jeden deň a komunitný ban na Steam fórach, som sa konečne poriadne pozrel do hry. Síce znova až po niekoľkých pádoch hry pri čakaní vo fronte, ale dostal som sa tam. Okrem toho, že som narazil na závod, ktorý nejde spustiť a na mape má namiesto názvu len akýsi interný kód, sa dala hra hrať (neuveriteľné, že taká veta padne v recenzii na videohru).

Gameplay je oproti betám a demu, ktoré som hral, podstatne zlepšený a závodenie ma baví o niečo viac. Celkové správanie áut mi príde ako príjemná kombinácia väčšej prílnavosti, no zároveň uvoľneného zatáčania. Nejdete automaticky v každej zákrute hneď do driftu, no zároveň nie ste k vozovke prikovaný. Nevšimol som si žiadneho rubberbandingu, čiže umelej formy znižovania vašej vzdialenosti od ostatných závodníkov v momente, keď si hra povie, že máte príliš veľký náskok. Vyhrať teda môžete kľudne aj o desiatky sekúnd ak nerobíte chyby a máte dobre vytuningované auto. Bezchybnou jazdou sa však dá prekonať aj protivníkov v lepších autách ako máte vy. Autá sú tu triedené podľa výkonnosti do rôznych tried a v rámci každej triedy sú ešte ohodnotené číslom, ktoré môžeme brať ako IV (index výkonu) z Gran Turisma.

Umelá inteligencia nejazdí nijak extrémne agresívne a necháva vám zväčša dostatok priestoru a to aj v prípade, že vy im tento priesto nedávate. Predbiehacie manévre si nachystajú a na rovinke vás obehnú. Nemusíte sa teda obávať nejakých nečakaných dive-bomb útokov v ostrých zákrutách. Každého z ôsmich protivníkov môže nahradiť živý hráč, no to sa mi stalo tuším dvakrát. Raz som mal v závode dvoch hráčov a raz jedného. Inak bol každý môj závod proti počítaču. Aj to niečo hovorí o tom, aké “MMO” to je, keď nedokáže ani naplniť závod ôsmimi hráčmi. Zaujímavý nápad pre masívne multiplayerovú závodnú hru sú dva klany dostupné v hre – Street a Sharps. Po dosiahnutí 12. levela dostanete možnosť pripojiť sa k jednému či druhému tímu a svojimi výhrami v závodoch a aktivitách, budete zbierať body do vášho frakčného levelu. Za levelovanie získavate rôzne odmeny ako napríklad nové predmety pre grafickú úpravu vášho auta alebo oblečenie pre váš charakter. Zatiaľ mi to ale nepríde tak úplne dotiahnuté a je stále na čom budovať. Tento aspekt hry má byť v budúcnosti vylepšovaný, tak uvidíme čo z toho nakoniec vznikne. Na pomery MMO je tých možností interakcii s ostatnými hráčmi zúfalo málo.

Samotný svet je veľký a bavilo ma ho prvých pár hodín preskúmavať. Dajú sa tu nachádzať rôzne body záujmu, kde sa nachádzajú kredity, exp body, body frakcie ale aj vraky áut, ktoré môžete postupne nájsť a vybudovať si autá pre svoju garáž. To už sme tu mali v minulom TDU, Forze Horizon aj The Crew. Po tých spomínaných niekoľkých hodinách mi však udrelo do očí to, ako mŕtvy ten svet je. Áut je tu minimum, s druhým hráčom som sa stretol snáď trikrát a aj to sme len prefrčali okolo seba v 200 km/h a dosť často sa stáva, že sa autá ovládané počítačom stratia pred vašimi očami. Len tak skrátka naraz zmiznú. Predpokladám, že to je jeden z problémov viažuci sa na serverové potiaže. Obrovským problémom je aj optimalizácia a to nie len na PC, ale aj na konzolách. Ja mám v mojom PC šialenstvo v podobe procesora 7800X3D a grafickej karty 7900 XTX a v 4K som musel stiahnuť detaily z najvyšších na high, zapnúť FSR na quality mód a stále to stačí len na 60-70 fps. No a to je na mašinu za 2500 eur málo ak vezmeme do úvahy, že tá hra vážne nevyzerá zrovna excelentne.

Oproti TDU 2 tu chýba úžasné kasíno (ktoré však má prísť budúci rok), nákup domov (ste ubytovaný v hoteli, ktorý má veľkú garáž) aj motorky. Mapu Hongkongu som už spomenul a obohatí ju v decembri aj Ibiza, ktorá sa v minulosti objavila práve v druhom dieli. Keď už sme pri budúcich updatoch, očakávať máme zvýšenie maximálneho levelu, nové autá, závody a štúdio tvrdí, že sa pozerajú aj na potenciálnu možnosť pridania spomínaných nehnuteľností či motoriek. To všetko sú však pre tento moment len reči. TDU Solar Crown ma zatiaľ ničím nedokázalo prekvapiť, získať si ma a presvedčiť, že to je nástupca druhého dielu vylepšený po všetkých stránkach. Pre tento moment mi to príde len ako slabá kópia 13 rokov starej hry, ktorá navyše vyžaduje pripojenie k veľmi náladovým a nespoľahlivým serverom. Má to potenciál, ale neverím, že Kylotonn je natoľko schopný tím, že ho zvládne dosiahnuť.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!