Elektronický koncept album Humanity+

Po dvoch rokoch priebežného pracovania som pred viac ako mesiacom skompletoval svoj koncept album Humanity+. Mnoho z prítomných skladieb bolo rozpracovaných ešte pred odbočkami Mostly Black a G.R.E.T.A., veľa z nich bolo niekoľkokrát prekopaných, ale je to snáď prvýkrát, kedy som s finálnym výsledkom úplne spokojný. Humanity+ je album, ktorý som spravil v podstate sám pre seba. Je to štýl hudby, ktorú chcem počúvať, ale nikto ju poriadne nerobí…

Electronica ma neopúšťa, ale tentokrát je veľmi ovplyvnená inými žánrami, ktoré mám rád – napríklad metal alebo progresívny rock. Ani nie tak svojim zvukom, ako skôr prístupom ku tvorbe skladieb, ich mixu a štruktúre. Hneď niekoľko prechodou medzi skladbami, niektoré značne komplexné časti (hlavne v Death Pays a …And Justice for None), šťastné momenty aj temné, no a niekedy až nepríjemné pasáže. Je tu toho dosť a všetko to odzrkadluje nás, ľudí. Od politiky, konzumného spôsobu života, cez náboženstvo, výčitky svedomia, až po smrť. Väčšinou (no nie vždy) bez slov, pretože hudba musí hovoriť sama za seba. Či už pocitom alebo tempom, na tom nezáleží. Najlepšie na hudbe je totiž možnosť vlastnej interpretácie.

Album je dostupný na YouTube, Soundcloud a v master FLAC kvalite na Patreone pre podporovateľov. Tí si v balíku okrem 24-bitových nekompresovaných FLAC súborov nájdu aj 320kbitovú MP3 alternatívnu verziu Death Pays a krátku predprodukčnú ukážku toho, ako malo pôvodne znieť intro skladby Red vs. Blue.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!