Metallica vydá v septembri remasterovanú kolekciu svojho Black albumu

Tak ako všetci fanúšikovia Metallicy predpokladali a dúfali, kapela na 30. výročie od vydania albumu pripraví remaster a obrovský zberateľský set – rovnako ako pri predchádzajúcich albumoch. Metallica (čo je oficiálny názov namiesto zaužívaného „Black Album“ názvu), je dodnes najpredávanejší metalový album histórie a dokonca aj jeden z najpredávanejších celkovo, bez rozdielu žánru. Oslava výročia takto podstatného albumu nesmie byť nič obyčajného a Metallica si to uvedomuje.

Okrem klasického remastera samotného albumu (na platniach, CD aj kazetách) a zberateľského setu, sa fanúšikovia budú môcť potešiť aj zo štvor-CD (prípade 7 platní) kolekcie cover skladieb z Black Albumu od 53 rôznych interprétov. Všetky peniaze z predaju tejto kolekcie dokonca poputujú na charitu, ktorú Metallica pravidelne robí dlhé roky so svojou iniciatívou All Within My Hands.

Predobjednávky sú už otvorené a na výber teda máme z Deluxe Box Setu pre tých najnáročnejších (ten vyjde na 240 dolárov a ponúkne 14 CD, 6 platní, 6 DVD, 120-stranovú knihu a mnoho iného), 3xCD rozšírenú edíciu albumu (za 25 dolárov dostanete remasterovaný album, 1CD s demami a prvými mixami a 1CD so živými vystúpeniami) alebo len samotný remaster na CD (12 USD), kazete (10 USD) alebo dvoj-LP (25 USD). Osobne beriem troj-CD, pretože chcem niečo viac než len samostatný album, ktorý už samozrejme dávno mám, no zároveň si nijak nedokážem odôvodniť nákup tej 240-dolárovej beštie. Všetko vychádza 10. septembra, okrem spomínanej kolekcie coverov – na tú si počkáme do 1. októbra.

Pri príležitosti osláv výročia tohto legendárneho albumu môžete očakávať aj tématické články tu na webe.

Zdroj: Metallica.com

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!