KOMENTÁR • PS5 a Xbox Series nie sú next-gen!

Okay, nadpis možno trocha clickbaitový, ale prosím, skúste si ma „vypočuť“… V poslednej dobe sa nám rozmohol taký nešvar v podobe označovania najnovších konzol od Sony a Microsoftu. Je tak opäť na mne, aby som dal všetko na správnu mieru. PS5 a Xbox Series S/X nie sú next-gen! Už… Označenie next-gen ma už dlhodobe štve. Nie to samotné slovo, ale skôr jeho používanie hráčmi a médiami. Ako to teda je?

Označenie next-gen je vhodné používať, keď daná konzola ešte nevyšla a zatiaľ sa na ňu iba čaká. Očakávame doslova „ďalšiu generáciu“ konzol. V momente, keď konzola vyjde, sa z nej automaticky stáva current-gen – teda „aktuálna generácia“. Úplný vrchol je, keď niekto označí, že nejaká hra vyjde na current-gen aj next-gen konzole. Myslí tým pritom, PS4 a PS5 alebo Xbox One a Xbox Series. To je skrátka celé zle. PS4 sa vydaním PS5 stal old-gen. Rovnaké platí aj pre Xbox One. Či sa to niekomu páči alebo nie, tak to skrátka je. Ak by sme teda takéto tvrdenie brali doslovne a sémanticky správne, vyšlo by nám, že daná hra vyjde na PS5 a PS6. Je to chaos a ľudia by sa to čo najskôr mali naučiť správne využívať.

Dokedy teda budeme PS5 a Xbox Series S/X označovať za next-gen? Až dokým neoznámia PS6 a Xbox XXX? Je to blbosť! Ďakujem za pozornosť a príjemný zvyšok večera 🙂

Zdroj: Common fucking sense

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!