James Hetfield prvý krát odmietol bubeníka Larsa Ulricha: „Bol hrozný“

Úspešné kapely sa nerodia ľahko. Inak tomu nebolo ani pri najpopulárnejšej metalovej kapely sveta – Metallice. James Hetfield si zaspomínal na moment, kedy sa prvý krát stretol s bubeníkom Larsom Ulrichom.

V roku 1981 chcel James aj Lars vytvoriť novú metalovú kapelu. Problém bol v tom, že zatiaľ čo James už vedel hrať na gitaru, Lars nevedel v podstate nič. Začal sa sám učiť hrať na bicie, no keď sa ozval na inzerát Jamesa Hetfielda, ktorý v tom období hľadal bubeníka, ešte mu to príliš nešlo. S odstupom času sa Hetfield smeje: „Keď som ho prvý krát počul na skúške, bol hrozný.“

Slušne ho teda odmietol. Situácia sa však zmenila zhruba po polroku od ich prvého stretnutia. Lars zavolal Jamesovi a ponúkol mu, že ak dajú dokopy kapelu, dokáže ju dostať na kompilačný metalový album Metal Massacre vtedy nového vydavateľstva Metal Blade Records.

Lars však v tom čase nemal len správne kontakty. Radikálne sa zlepšil aj v bubnovaní a James dal nakoniec tejto novej kapele zelenú. Vznikla z toho Metallica a ich prvý song, ktorý poslali na posúdenie do Metal Blade Records, bol „Hit The Lights“. Najprv sa objavil na spomínanej kompilácii no a neskôr odštartoval ich debutový album Kill em‘ All.

Zdroj: Ultimate Guitar

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!