Warcraft 3: Refunded – Blizzard stráca svoju tvár

Minulý týždeň vyšiel dlho očakávaný remaster/remake milovanej stratégie Warcraft 3 od Blizzardu. Ako Warcraft 3: Reforged dopadol už asi viete. Blizzard schytal obrovskú vlnu kritiky a to zaslúžene.

Reforged verzia tretieho Warcraftu síce upravuje grafiku do moderného kabáta, no zároveň ponúka menej, ako pôvodne sľúbila. Stačí sa pozrieť na video nižšie, ktoré ukazuje rozdiely medzi cutscénami z Blizzconu 2018 a reálnymi cutscénami z finálnej hry.

Ako by to nestačilo, Blizzardu „zremasteroval“ aj licenčné ujednanie, s ktorým musí každý hráč Warcraftu 3: Reforged súhlasiť. Mimo iného sa v ňom píše aj to, že si Activision Blizzard nárokuje práva na všetky custom hry vytvorené v slávnom W3 editore. Jedna z takýchto custom hier bola kedysi dávno aj DOTA.

V skratke: čokoľvek teda vytvoríte, automaticky patrí Blizzardu. Ľudia boli po práve naštvaní a žiadali vrátenie peňazí. Blizzard bol tak nútený poskytnúť refund takmer každému, kto si o neho zažiada. Ak chcete svoje peniaze späť aj vy, pozrite sa sem.

Prezident Blizzardu J. Allen Brack pred pár dňami povedal, že má štúdio za sebou „veľmi náročný týždeň“ a že neplánuje prestať v „tvrdej práci aj naďalej“. PR kecy im idú. S tvorbou hier to už ale tak žhavé nie je. Podiel na tom určite má aj ich majiteľ – Activision. Ten všade samozrejme vidí len rýchle peniaze a nič iné ho nezaujíma. Blizzard bol kedysi uctievaným PC štúdiom. No a v akom stave je dnes?

Finančne určite v dobrom. World of Warcraft Classic tomu určite vo veľkej miere dopomohol, ale čo ostatné hry? Diablo Immortal má byť mobilnou hrou, z ktorej sa okamžite stal meme, Diablo 4 bude obsahovať mikrotransakcie a bude vyžadovať neustále internetové pripojenie a hráči začínajú mať strach aj o Overwatch 2, ktorý je momentálne vo vývoji.

Blizzard jednoducho stráca svoju tvár a Activisionu to je úprimne u zadku. Uvidíme, ako dlho potrvá, kým sa proti Blizzardu začnú otáčať chrbtom aj ich najvernejší fanúšikovia.

Zdroj: PC Gamer

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!