Microsoft chce Call of Duty na PlayStatione ďalších 10 rokov. Niektoré hry od Sony sú vraj lepšie ako ich

Akvizícia Activision Blizzardu Microsoftu stále neprešla a boje najmä o sériu Call of Duty tak naďalej pokračujú. Sony dostalo od Microsoftu najprv prísľub, že sa so sériou na PlayStatione počíta na minimálne ďalšie tri roky. To rozhodne nestačilo a najnovšia „ponuka“ je hneď 10 rokov. Ani to však Sony nemusí prísť adekvátne, pretože Microsoft chce tituly Activision Blizzardu najmä pre ich atraktivitu v programe Xbox Game Pass. Ten je priamym konkurentom PS Plus.

Ako záruku platnosti prísľubov Microsoft predkladá príklady hier, ktoré spadajú po Zenimax s Bethesdou – TES Online, Wolfenstein, Doom Eternal, Skyrim či Fallout 76 stále prosperujú aj na Sony platforme. Nie je tak dôvod, prečo by v podpore PlayStationu nepokračovali aj naďalej. Podľa slov Microsoftu dokonca Sony ovplýva hrami, ktoré sú lepšie ako ich vlastná ponuka. Ako príklad boli použité tituly Spider-Man, God of War a The Last of Us.

V USA sa aj napriek týmto argumentom však schyľuje ku podaniu žaloby zo strany Federálnej obchodnej komisie. Dôvodom je monolopolizovanie herného priemyslu zo strany Microsoftu. Som skutočne zvedavý ako toto celé dopadne. Sony sa bojí a Microsoft ešte nič nemá isté. Ani jedna firma nie je v ideálnej situácii.

Zdroj: Microsoft (oficiálne dokumenty)

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!