Nintendo o rok zavrie eShop na Wii U a 3DS

Už od septembra 2019 nie je možné použiť kreditné karty na pridanie prostriedkov do 3DS a Wii U eShopov. Možnosti sa vtedy zúžili na PayPal a predplatené eShop karty od Nintenda. Už vtedy sa začalo špekulovať o tom, že Nintendo plánuje, skôr či neskôr, eShop pre tieto platformy zavrieť. Nakoniec sa tak aj stane.

Od marca 2023 nebude Nintendo eShop na 3DS a Wii U dostupný. To znamená, že si už nikto nič nebude môcť kúpiť pre tieto dve konzoly v digitálnej forme. Bude však možné kedykoľvek si stiahnuť hry, ktoré si zákazník kúpil v minulosti. Ponúka sa teda opäť otázka prezervácie videohier. Existuje množstvo digitálne exkluzívnych hier, ktoré nikdy nevyšli a ani nevyjdu vo fyzickej forme. Takéto hry budú po uzavretí digitálnych obchodov jednotlivých konzol kompletne stratené.

Podobná situácia nastala s PS Store na PSP a PS3. Sony plánovalo službu na týchto systémoch zavrieť, no napokon po protestoch hráčov zmenilo svoje rozhodnutie. To sa však nedá očakávať od Ninteda. Nintendo je totiž dlhodobo známe svojou ľahostajnosťou ku svojim fanúšikom. Či je to emulácia, fanúšikovské hry alebo rôzne iné stupidity ako napríklad časový limit pre nákup Super Mario 3D All-Stars.

Zdroj: Nintendo

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!