Super Mario 3D All-Stars prinesie SM64, Sunshine a Galaxy na Switch

Nintendo Direct oslávil 35. narodeniny Super Maria naozaj veľkolepo. Asi najväčší ohlas malo oznámenie Super Mario 3D All-Stars. Táto kolekcia so sebou prináša porty Super Mario 64 (Nintendo 64), Super Mario Sunshine (Gamecube) a Super Mario Galaxy (Wii) na Nintendo Switch. Niet sa tak čomu diviť, že sa ľudia idú potrhať o predobjednávky. Za normálnych okolností som proti predobjednávaniu, ale Nintendo je Nintendo a nachystalo si na hráčov nepríjemnú pascu.

Super Mario 3D All-Stars sa totiž bude predávať len 6 mesiacov. Od svojho uvedenia do predaja, (už o dva týždne, 18. septembra) do konca marca 2021, si budete musieť stihnúť zakúpiť svoju kópiu, inak už šancu nedostanete. Jedine cez predražený bazár. Ukončenie predaja sa pritom nebude týkať len fyzickej edície hry. Nintendo plánuje hru odstrániť aj zo svojho digitálneho Switch eShopu. V tomto je Nintendo najhoršia herná firma histórie. Oni skrátka milujú robiť zo všetkých svojich produktov nedostatkové zbožie.

Čo sa týka samotných hier, neočakávajte nič svetoborného. Nie sú to remastery a už vôbec nie remaky. Sú to len priame porty s minimálnymi grafickými vylepšeniami, ktoré primárne vychádzajú len z faktu, že na obrazovke nebudete sledovať kompozitný signál, ale čistý HDMI signál. Prípadne budete čumieť na kvalitný displej v handheld móde. Super Mario 64 nebude dokonca obsahovať ani podporu 16:9. Pobeží ako v originále – 4:3.

Zdroj: Nintendo

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!