V decembri vyjde upravený Krstný otec 3 s iným koncom

Paramount dovolil Francis Ford Coppolovi upraviť jeho film Krstný otec 3 (1990) podľa jeho predstáv a znova ho vyslať do kín a na DVD. Tretí a zároveň posledný (a najhorší) diel tejto mafiánskej ságy sa tak dočká značných úprav na jeho začiatku, konci a v niektorých scénach. Jeho názov sa však pozmení na túto monštrozitu: Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone. V preklade niečo ako Zakončenie Mario Puzovho Krstného otca: Smrť Michaela Corleoneho.

Nová verzia Krstného otca 3 má podľa slov Paramountu bližšie odkazovať na pôvodný cieľ a úmysel dvojice Coppola / Puzo. Jeho originálna verzia totiž nebola ani zďaleka dokonalá. Aj napriek tomu bol ale film nominovaný na 7 Oscarov. Z veľkej miery tkvie jeho nedokonalosť v obsadení Coppolovej dcéry (Sofia Coppola) do role dcéry ‚Krstného otca‘ Mary Corleone. Jej herecký výkon bol až neuveriteľne kostrbatý, neprofesionálny a vo filme pôsobil nepríjemne kontrastne. Do úlohy mala vtedy nastúpiť Winona Ryder (Dracula, Nožnicovoruký Edward), no z osobných dôvodov nakoniec natáčanie odmietla. Coppola mal len veľmi málo času na nájdenie náhrady. Obsadil teda svoju dcéru, ktorá ani nebola herečka. Tá tak mala pred sebou nesmierne náročnú úlohu, ktorú nakoniec nezvládla. Od filmového priemyslu ju to ale našťastie neodradilo a stala sa úspešnou režisérkou a scenáristkou, rovnako ako jej otec.

Nechajme sa teda prekvapiť, čo nás v decembri na plátnach kín a na DVD a Bluray nosičoch čaká za zmeny, v zakončení jednej z najlepších trilógii filmovej histórie.

Zdroj: Variety

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!