Nintendo čelí ďalšej žalobe kvôli Switch Joy-Con driftu

Nintendu sa v predajoch konzolovo/handheldového hybridu, Nintenda Switch, parádne darí, no to neznamená, že je všetko bez chýb. Aj štvrtý rok od pôvodného vydania obsahuje dosť závažnú skrytú hardvérovú chybu. Je ňou pre mnohých už notoricky známy Joy-Con drift, ktorý spôsobuje, že konzola zaznamenáva neexistujúci pohyb analógových páčiek.

Chyba je dlhodobo veľmi rozšírená a takmer každý majiteľ staršieho Switchu už s ňou mal čo to do činenia. Nintendo na oprave nielenže nezapracovalo, ale chybu dokonca odmieta uznať. Vraví, že žiadny drift neexistuje. Na neexistujúci problém je to ale vcelku rozšírené, nie? V Kanade sa už pracuje na ďalšej súdnej žalobe. Tá si stanovuje za cieľ odškodniť všetkých majiteľov Nintenda Switch, Switch Lite, Joy-Con ovládačov a Switch Pro ovládačov z Quebecu. V mene verejnosti žalobu podáva právnická firma Lambert Avocat Inc.

Switch milujem, ale Nintendo je vyslovene tupá firma. Spiatočnícka (stačí sa pozrieť na ich problémy s YouTubermi a streamermi) a hlavne nepriateľská voči svojim fanúšikom (systematické zostreľovanie fanúšikovských projektov) a zákazníkom (viď vyššie spomínaný Joy-Con drift alebo umelo vymyslená časová limitácia Super Mario 3D All-Stars).

Zdroj: Nintendo Life

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!