PlayStation 5 zrovnal cenu Xboxu, konzola má však problémy s expedovaním

Ohlasy okolo pomerne nízkej cene Xboxu Series X (o Series S ani nehovoriac) zrejme naozaj prinútili Sony prehodnotiť svoje ceny. PlayStation 5 dorovnal cenu Xbox Series X a predávať sa bude za 499 eur. Jeho digitálna edícia bez mechaniky bude stáť 399 eur. Sony síce vraví, že tieto ceny interne nastavilo už v januári, ale to môže povedať každý. Mohli ste ich teda odhaliť pred Microsoftom 😉 Nič nemali. Alibisticky čakali na konkurenciu.

Aktuálne sa ale debatuje o inom probléme ako cena. Dovoz. O novú konzolu od Sony je samozrejme veľký záujem a expedovanie vyzerá byť problémové. Plán rozoslať konzole prostredníctvom lodnej prepravy zostáva nezmenený. Časť zásielok sa ale do svojej destinácie dostane aj letecky. To ale nebude možné pre veľké množstvo kusov. Len časť z nich a aj to len v rámci Severnej Ameriky. Letecká spoločnosť Delta Air Cargo udáva, že je na október pripravených 60 lietadiel expedujúcich PlayStation 5 systémy.

Do Európy a ďalších častí sveta sa PS5 dostane klasicky po oceáne. Kvôli obrovskému záujmu a nedostatku času to vyzerá, že bude nedostatok naskladnených kusov. Záleží samozrejme aj od lokácie. V niektorých bude konzola beznádejne vypredaná, v iných si možno konzola pár dni posedí na sklade. Slabé naskladnenie môže spôsobiť aj to, že sa niekto skrátka rozhodne pre Xbox Series X (alebo dočasne pre lacný Series S), keďže ani Boh nevie, ako dlho potrvá dovoz ďalších kusov. Mnoho ľudí je skrátka nedočkavých a na next-gen vagón budú chcieť silou-mocou naskočiť Day One. Uvidíme ako sa s tým Sony popasuje.

PlayStation 5 vyjde v USA, Japonsku, Kanade, Mexiku, Austrálii, Novom Zélande a Južnej Kórei 12. novembra. U nás až 19. novembra. Oba termíny sú neskoršie ako tie od Microsoftu. Ten vydá Series X a Series S už 10. novembra.

Zdroj: Sony a Gamesradar

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!