Crash Team Racing Nitro-Fueled bude čoskoro obsahovať mikrotransakcie

Bože, to už snáď nie je možné… Remaster Crash Team Racingu som vo svojich Xbox One dojmoch vyzdvihol ako jeden z dôvodov, prečo o kúpe konzole uvažovať a takto mi to Activision vrátil.

Od 2. augusta budú do Crash Team Racing Nitro-Fueled pridané mikrotransakcie. Za reálne peniaze si budeme môcť nakúpiť in-game menu „Wumpa Coins“ a tú utratiť za kozmetické prvky pre charaktery a autá. Niekomu by sa hneď ponúkala obrana, že sa napokon bude jednať len o zkrášľujúce itemy, ale nie… Hra, ktorá sa predáva (teda nie je free to play), by nemala obsahovať ABSOLÚTNE ŽIADNE mikrotransakcie!

To nám len herný vydavatelia vtĺkli do hláv, že mikrotransakcie v platených hrách sú normou. Nie sú a nikdy nebudú. Bohužiaľ žijeme v dobe, kedy AAA štúdiá trpia vážnou závislosťou na zarábaní peňazí. Pre nich žiadna suma nie je dostatočná. Vždy sa dá zarobiť ešte o kus viac peňazí! A vždy sa pre to spraví maximum.

Firmy ako Activision, Rockstar, EA, Ubisoft alebo Bethesda by s kľudom v duši dokopali novorodeňa, ak by to znamenalo, že sa im zvýšia zisky o 2%…

Zdroj: Push Square

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!