RECENZIA • Need for Speed Heat

Po katastrofe, akou bol Need for Speed Payback, tu máme nový diel od vývojárov zo štúdia Ghost Games – Heat. Novú šancu na záchranu série. Stalo sa tak? Nie. Ghosti zopakovali v podstate všetky ich doterajšie chyby a nedostatky, ktoré následne zabalili do nového obalu.

Znova sa tak budem opakovať a napíšem to isté, čo aj pri recenzii Paybacku. Pri závodných hrách je najdôležitejší pocit z jazdy, ovládanie a správanie vozidiel. Práve na týchto základoch padá Need for Speed Heat na hubu, ako aj jeho dvaja predchodcovia. Ako svoje prvé vozidlo som si vybral americké muscle auto. Ovládalo sa dosť ťažkopádne, ale tak nejak som to od daného typu auta očakával. Preto bol pre mňa šok, keď som nasadol do novučkého Mitsubishi upraveného pre drift a zistil, že sa ovláda a chová úplne rovnako. Má cenu vôbec pokračovať v recenzii? Čas je v dnešnej dobe možno ešte vzácnejší ako peniaze a preto vám ušetrím oboje.

Heat znie dobre na papieri. Cez deň okruhový závodník, ktorý získava peniaze sa v noci stáva pouličným pirátom ciest, ktorý za svoje nočné počíňanie získava reputáciu. No a vo výsledku je to nezáživné jazdenie mestom, zrážanie billboardov, hľadanie paintjobov a naháňanie sa s tupými policajnými jednotkami. Keby sa to pekne hralo, tak by som to všetko dokázal odpustiť, ale ono to je vážne zlé. Nie horšie ako Payback, ale zároveň nič, čo by stálo za kúpu. Minimálne nie v plnej cene. Oceňujem snahu o niečo zvieže a aj odklon od balíkov kartičiek namiesto autosúčiastiek, ale to podstatné zostalo pri starom, zlom štandarde Ghost Games. Zahrajte si nový Grid. Alebo ak už chcete silou-mocou nejaké tie pouličné závody pod nitrom, zahrajte si po 150. krát Underground 2.

P.S.: Ak mi neveríte, že to je naozaj až tak zlé, skúste si zahrať 10 hodinový trial z Origin Access (predplatné na mesiac stojí 3,99€). Garantujem, že nevyužijete ani tých 10 hodín…

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!