Kurt Cobain naposledy vydýchol pred 26 rokmi

5. apríla 1994 padol v dome Cobainovcov výstrel z brokovnice a ukončil život najslávnejšieho grunge speváka Kurta Cobaina. Od tohto osudného dňa dnes uplynulo 26 rokov.

Až do dnešných dní sa o incidente rozpráva v dvoch diametrálne odlišných rovinách. Niekto vidí smrť Kurta Cobaina ako jasnú, premyslenú a cielenú samovraždu, no iní sú presvedčení o tom, že bol spevák zavraždený.

Najčastejšie pritom prsty ukazujú na jeho manželku Courtney Love. Tá mala údajne vo svojej kabelke papier, na ktorom trénovala Kurtovo písmo, ktorým následne sama napísala jeho záveť, predávkovala ho heroínom a chladnokrve odstrelila.

Možno na tom niečo bude, keďže je dokázané, že s takým množstvom heroínu v krvi by sa Kurt nemal zvládnuť ani postaviť. Nie to ešte zobrať brokovnicu, namieriť a vystreliť.

O svojej smrti však Kurt hovoril pravidelne a o samovraždu sa rôznymi spôsobmi pokúsil viac ako 10 krát. „Tridsiatky sa nedožijem, to mi verte.“ A mal pravdu. Pridal sa do tzv. klubu 27 – klubu umelcov, ktorí zomreli vo svojich 27 rokoch. Polícia prípad samovraždy Kurta Cobaina znovu-otvorila hneď niekoľkokrát, na podnety obrovského množstva fanúšikov Nirvany.

Ultimátne však zostali pri pôvodnom uznesení – „Kurt Cobain spáchal samovraždu. Žiadny iný scenár neprichádza do úvahy,“ – detektív Mike Ciesynski.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!