Assassin's Creed Shadows

Ubisoft odložil Assassin’s Creed Shadows a vydá ho aj na Steame

Ubisoft je v problémoch a dáva to na sebe poznať. Ich posledné veľké tituly finančne nedopadli podľa predstáv a nezachránil to ani Star Wars Outlaws. Akcie štúdia rapídne klesli na hodnote a aj keď sa už pomaly zastabilizovali na úrovni 10 eur, nikde nie je napísané, že nemôžu klesnúť ešte hlbšie. Ubisoftu sa totiž nedarí ani s free-to-play titulom xDefiant. Francúzsky kolos skrátka nutne potrebuje úspech. Dosiahnuť ho chce s Assassin’s Creed Shadows a dáva si na tom záležať.

Najprv firma zrušila svoju účasť na Tokyo Game Show a následne vydala do sveta oznámenie o odložení vydania hry z 15. novembra až na 14. február 2025. To však nie je všetko. Ubisoft zmenil svoju stratégiu vydávania nových hier a Shadows pošle day one aj na Steam, nie len na svoj Ubisoft Connect launcher. Podobný osud postihne neskôr v tomto roku spomínaný Star Wars Outlaws – ten sa tiež pozrie na Steam podstatne skôr (21. novembra), ako Ubisoft pôvodne plánoval.

Nový plán majú aj so season passom. Hráčom boli zrušené predobjednávky a po novom dostane každý prvé rozšírenie zadarmo. Poleno pod nohy Ubisoftu hodilo najmä oznámenie pokračovanie samurajského open-worldu Ghost of Tsushima s názvom Ghost of Yōtei. Ten vyjde taktiež budúci rok. Pre Ubisoft je výhodou, že vyjde exkluzívne na PS5. Som zvedavý, ako to pre Ubisoft nakoniec dopadne, pretože takto mizerne na tom za celú svoju existenciu ešte nebol.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!