Black Myth: Wukong Xbox

Black Myth: Wukong stále nie je na Xboxe a začína sa špekulovať o PS5 exkluzivite

Black Myth: Wukong sa stal obrovským hitom na PC aj PS5 a prekonáva aj tie najodvážnejšie predpoklady, čo sa týka počtu predaných kusov (nad 10 miliónov za tri dni) aj počtu súbežne hrajúcich ľudí na Steame. Hra sa mala objaviť aj na Xbox Series, no dodnes sa tak nestalo. Oficiálne stanovisko čínskeho štúdia Game Science hovorilo o technických problémoch Xboxovej verzie, presnejšie s RAM (zrejme memory leak).

Okamžite sa samozrejme začalo hovoriť o Xbox Series S a ako táto podvyživená konzolka brzdí vývoj hier, no nemusí to tak úplne byť pravda. Podľa Forbes a IGN je kameňom úrazu dohoda o konzolovej exkluzivite medzi Game Science a Sony. Ako prvý s informáciou prišiel Paul Tassi z Forbes a ako svoj zdroj spomenul človeka, ktorý vraj vidí do štúdia Game Science a teda o situácii má prehľad. Zo samozrejmých dôvodov však zostáva anonymný. Informácia však nie je úplne kompletná a nevie sa, či by potenciálna exkluzivita bola stála alebo len časovo obmedzená.

IGN tiež nič konkrétneho nepridalo a odvolalo sa na svoj zdroj, ktorý vraj “označil informácie o memory leaku za nepresné”.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!