Metroid Prime 4 - Nintendo Direct 2024

Nintendo Direct 2024 priniesol Metroid Prime 4, novú Zeldu aj starého Donkey Konga

Akcia strieda akciu a na rade je tentokrát Nintedo so svojim Direct 2024. Najväčší záujem zaslúžene strhol Metroid Prime 4, ktorý dostal podtitul Beyond. Jeho prvý trailer konečne ukazuje hru, ktorá bola pôvodne oznámená ešte v roku 2017 a naznačuje, že sa máme budúci rok na čo tešiť. Na titule pracujú vývojári série Metroid Prime zo štúdia Retro Studios a nie Bandai Namco, ako sa pôvodne hovorilo.

Úplne neoznámenou novinkou je The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, ktorá prinesie grafiku podobnú tej z remaku Link’s Awakening a tentokrát si tu zahráme v koži Zeldy a nie Linka. Zahráme si navyše už čoskoro, keďže hra vychádza 26. septembra.

Trocha úsmevné bolo predstavenie už štvrtej verzie Donkey Kong Country Returns. Pôvodne vyšla hra na Wii, následne sa pozrela na 3DS, potom na WiiU a teraz nás čaká “HD” edícia pre Nintendo Switch. Obsahovať má aj úrovne z 3DS verzie aj multiplayer, čo by malo zo Switch verzie spraviť definitívnu verziu hry na akejkoľvek platforme. Donkey Kong Country Returns HD vyjde 16. januára 2025.

Vypichnúť musím ešte Mario & Luigi: Brothership, Super Mario Party Jamboree (čo má byť doposiaľ najväčšia Mario Party hra a ponúknuť má viac ako 110 minihier a režim až pre 20 hráčov), Dragon Quest HD-2D remaky (I a II prídu v spoločnom balení budúci rok a III už 14. novembra tohto roka), update pre Nintendo Switch Sports prinášajúci basketbal či Nintendo World Championships: NES Edition, ktoré poteší najmä skutočných Nintendo historikov.

Celý záznam prezentácie, ako aj jednotlivé trailery, nájdete nižšie.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!