E3 už sa nikdy neuskutoční

Dnes je dosť smutný deň pre herný priemysel. ESA (Entertainment Software Association) sa rozhodlo definitívne zabiť akciu E3. Táto akcia bola už od roku 1995 tou najväčšou videoherným podujatím, na ktorú sa každoročne tešili milióny hráčov a častokrát aj samotní novinári. Byť na E3 v publicistickej pozícii vždy niečo znamenalo a aj napriek obrovskému pracovnému vyťaženiu sa na podujatie spomína v žurnalistických okruhoch skôr pozitívne.

Naposledy sa v Los Angeles uskutočnil ročník 2019, po ktorom prišlo zrušenie v 2020 kvôli COVIDu, v roku 2021 bola akcia online, o rok neskôr bola opäť zrušená a aj napriek špekuláciám o tohtoročnom návrate sa už žiadna ďalšia E3 neuskutoční.

Sám spomínam len v dobrom a rád by som na tomto mieste uviedol toto skvelé LEVEL TV video, ktoré v lete 2011 pripravili novinári z legendárneho českého herného časopisu LEVEL. Video zachytáva vtipný príbeh dvoch predavačov v hernom obchode, ktorí presvedčili svojho šéfa, aby ich vyslal na E3 2011. Neviem kedy inokedy by som niečo takéto zapromoval ak nie teraz.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!