Tencent odkúpi poľský Techland

Čínsky gigant Tencent plánuje kúpiť poľský Techland. „Spoločnosť Tencent je v súčasnosti v procese, v ktorom sa stáva väčšinovým akcionárom spoločnosti Techland,“ uviedol v správe zakladateľ spoločnosti Techland Pawel Marchewka. „Spojenie s Tencentom nám umožní naplno pokračovať v realizácii vízie našich hier. Vybrali sme si spojenca, ktorý už spolupracoval s niektorými z najlepších svetových spoločností v oblasti videohier a pomohol im dosiahnuť novú úroveň, pričom rešpektuje ich spôsoby práce.“

Podľa Marchewku si spoločnosť Techland ponechá plné vlastníctvo svojich titulov, zachová si tvorivú slobodu a bude naďalej fungovať „spôsobom, ktorí považujú za správny“. Marchewka bude aj naďalej pôsobiť ako generálny riaditeľ štúdia.

„Snívame o tom, že z Dying Light urobíme ultimátny zombie zážitok pre hráčov na celom svete, ktorý vám poskytne množstvo úžasných dobrodružstiev a posunie hranice sólo a online režimov na úplne novú úroveň. Naša akčná RPG s otvoreným svetom vo fantasy prostredí sa už teraz formuje na niečo skutočne výnimočné a naším cieľom je zabezpečiť, aby splnila očakávania, ktoré sa od našej prvej novej IP za takmer desať rokov očakávajú. Uvedomili sme si však, že tie najlepšie a najodvážnejšie sny sa dajú dosiahnuť len pri práci bok po boku s rovnako zmýšľajúcimi priateľmi a silnými partnermi, ktorí zdieľajú rovnakú víziu, vášeň a sú ochotní podporiť ju svojimi znalosťami, skúsenosťami a schopnosťami.“ (a peniazmi pozn. redakcie).

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!