Sony priznáva porážku. S Microsoftom podpísali záväznú dohodu o Call of Duty na PlayStatione

69-miliardová akvizícia Activisionu Blizzard Microsoftom sa konečne blíži k úspešnému koncu. Po neúspešnom odvolaní zo strany FTC podpísali spoločnosti Sony a Microsoft „záväznú dohodu“ o zachovaní série Call of Duty na PlayStatione. Táto dohoda zaväzuje Microsoft k tomu, aby populárnu FPS sériu COD vydával minimálne najbližších 10 rokov.

Šéf Xboxu Phil Spencer na Twitteri uviedol: „S potešením oznamujeme, že spoločnosti Microsoft a PlayStation podpísali záväznú dohodu o zachovaní hry Call of Duty na PlayStation po akvizícii spoločnosti Activision Blizzard. Tešíme sa na budúcnosť, v ktorej budú mať hráči na celom svete väčší výber na hranie svojich obľúbených hier.“

Takúto zmluvu chcel Microsoft prejednať so Sony už dávnejšie, no vtedy si Sony myslelo, že na súde uspeje a akvizícia ActiBlizzu neprejde. Microsoft už vtedy sľúbil, že chce Call of Duty vydávať aj naďalej na PC (vrátane Steamu) a dokonca vraj aj na Nintende Switch, kde doteraz séria nebola. Sony teda nepriamo priznalo porážku a uznáva, že dokončenie akvizície zo strany Microsoftu už je len otázka času. Otázkou je aj to, k čomu sa uchýli samotné Sony. Skúsia odkúpiť tiež nejaké štúdio, „na truc“? Už dlhšie sa šušká o Square Enix, s ktorým má Sony nadštandardné vzťahy. Čítaj: platí im za časové exkluzivity Final Fantasy hier.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!