Nová herná Alica už zrejme nikdy nevyjde

Legendárny vývojár American McGee sa už niekoľko rokov snaží prostredníctvom crowdfundingu vytvoriť tretí diel svojej série akčných hororoviek inšpirovaných knihou Lewisa Carrolla Alice’s Adventures in Wonderland. Výsledkom tejto snahy je 414-stranová dizajnová biblia Alice: Asylum. McGee ju použil na predloženie projektu držiteľom práv, teda EA.

McGee tvrdí, že spoločnosť Electronic Arts sa bohužiaľ rozhodla projekt odmietnuť. McGee zdrvene dodal, že „dosiahol konečný bod s Alicou a s tvorbou hier všeobecne“. Obrátil sa na EA, aby zabezpečil „financovanie a/alebo licencie“ potrebné na vytvorenie Alice: Asylum. Pitch obsahoval nielen príbeh, koncepty a dizajnovú bibliu vytvorenú prostredníctvom Patreonu, ale aj produkčný plán, ktorý stanovoval harmonogram, rozpočet a tím pre novú hru.

EA však zo svojej strany údajne odmietla financovať projekt „na základe internej analýzy duševného vlastníctva, trhových podmienok a podrobností návrhu na výrobu“. Taktiež nie sú ochotní udeliť licenciu na IP, pretože Alice je pre nich „dôležitá IP“. Natoľko dôležitá, až s ňou viac ako 10 rokov nič nespravili. Hajzlíci 🙂 Je mi úprimne ľúto McGeeho, ktorý je otec celej série a teraz je jeho dieťa v rukách korporátu, ktorému ide len o profit.

Zdroj: American McGee (Patreon)

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!