Ubisoft predstavil budúcnosť série Assassin’s Creed – Bagdad, Čína aj feudálne Japonsko

Ubisoft odprezentoval svoju akciu Ubisoft Forward a my sme dostali až polhodinu materiálu o rôznych chystaných Assassin’s Creed projektoch. Málo toho skutočne nie je. Dokonca sa mi zdá, že môže opäť nastať presýtenie ako tomu bolo v dobe, kedy vyšli Rogue a Unity.

O Infinity sa vie dlho, Mirage sme nakúsli už minulý týždeň, ale v livestreame boli spomenuté aj doposiaľ neoznámené projekty. Tie sú zatiaľ označované pracovnými názvami: Codename Jade, Codename Hexe a Codename Red. Red a Hexe budú však súčasťou akéhosi hubu v AC Infinity.

Assassin’s Creed Infinity

Súčasťou obrovského AC Infinity budú najprv, ako sme už natienili vyššie, dve hry. Codename Red majú na starosti ľudia v štúdiu Ubisoft Quebec a zavedie nás do feudálneho Japonska. Práve toto zasadenie fanúšikovia spomínajú v spojení s Assassin’s Creed dlhé roky. Codename Hexe vzniká v Ubisoft Montréal a pôjde o trocha iný štýl hry ako sme u sérii zvyknutí. Aspoň to teda tvrdí Ubisoft. Zatiaľ budeme musieť vziať ich slovo, pretože nič extra sme sa v rámci krátkych teaserov nedozvedeli.

Assassin’s Creed Mirage

Ubisoft v podstate potvrdil všetko, čo o Mirage uniklo popredu a doplnil k tomu ďalšie informácie. Hra vyjde niekedy budúci rok a skutočne pôjde o pokus vrátiť sériu späť k úplne pôvodným koreňom. Hlavný protagonista je ex-zlodej Basim, ku ktorému sme do mozaiky prihodili nové meno – mentorku Roshan. Hra bude stavať na dynamike medzi týmito dvomi postavami a obaja budú na sebe dosť závisieť. Nechýbajú skryté čepele, obrazovka Animusu a rád Hidden Ones (Skrytí).

Assassin’s Creed Codename Jade

Že by pomenované podľa bývalej zamestnankyne Jade Raymond? No, to je len moja divoká úvaha. Pôjde o mobilnú hru, ktorá má vraj prvýkrát priniesť sériu plnohodnotne na obrazovky našich telefónov. Očakávať máme klasickú hrateľnosť veľkých dielov série, otvorený svet a prispôsobené ovládanie dotykovým obrazovkám. V Codename Jade sa pozrieme do Číny roku 215 pred našim letopočtom a to dokonca s našou vlastnoručne vytvorenou postavou.

To ostatné

Okrem všetkého vyššie spomenutého sme mali možnosť ešte vidieť ukážku z posledného rozšírenia AC Valhalla s názvom The Last Chapter. Vyjde ešte tento rok a bude zadarmo. Potvrdila sa nám aj spolupráca Ubisoftu s Netflixom. Očakávať môžeme seriál z prostredia Assassin’s Creed a dokonca je v pláne aj mobilná hra, ktorá bude súčasťou predplatného Netflixu. Nebude to jediná mobilná hra od Ubisoftu pre Netflix. V pláne sú aj Valiant Hearts 2 a pokračovanie Mighty Quest.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!