Diablo IV so sebou prinesie season pass aj obchod s kozmetickými prvkami

Blizzard hráčov už pomaličky chystá na vydanie Diablo IV, ktoré príde budúci rok. V najnovšom príspevku na oficiálnom blogu hry sa objavili informácie o dodatočnej monetizácii hry. Už vieme, že štvrté Diablo bude klasickou platenou hrou s cenovkou minimálne 60 eur. Blizzard odhalil, že si hráči budú môcť nad rámec tejto sumy ešte dokúpiť season pass s dodatočným obsahom a v neposlednom rade aj nejaké tie kozmetické prvky pre svoj charakter v hernom obchode.

Tento obchod bude vraj predávať veci zamerané čisto len na vzhľad a neposkytne žiadne platené výhody do hrateľnosti ako napríklad silnejšie zbrane, schopnosti či zrýchlené EXPenie. Platenie za tieto predmety bude riešené skrz prémiovú in-game menu, ktorú si hráč bude musieť zakúpiť. Takže pri skine pre vášho Barbara tým pádom nebude cenovka 4,99 eur, ale dajme tomu 800 zlaťákov. To je skvelý spôsob, ako nalákať menej pozorných hráčov, pretože tieto fiktívne meny skutočne značne skresľujú výslednú sumu.

Spomenutý season pass bude prístupný aj vo svojej bezplatnej verzii, no hráči získajú viac obsahu a získajú ho rýchlejšie, ak si kúpia prémiový stupeň tohto season passu. Fungovať teda bude ako, dnes už zaužívaný koncept battle bassov. Tieto sezóny budú mať štruktúru podobnú, akú mali aj v Diablo III. Hráči môžu očakávať počas svojich potulkách svetom aj dynamické live eventy. Blizzard sľubuje, že obsahu bude dostatok a že bude pravidelne pribúdať nový s tým, že každá sezóna príde vždy s niečim trocha novým.

Zdroj: Blizzard

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!