Móderské webstránky banujú módy, ktoré menia Pride vlajky za iné

Spider-Man Remastered vyšiel na PC a to znamená jediné. Módy! S tými sa samozrejme takmer okamžite po vydaní roztrhlo vrece a hráči na PC si začali hru upravovať podľa svojich predstáv. Niekomu vadili tzv. Pride vlajky na podporu komunity, ktorej skratku sa ani neodvážim napísať, pretože by som určite na nejaké písmenko zabudol a bol by som s okamžitou platnosťou vymazaný z internetu. Vyšiel teda mód, ktorý z hry odstraňuje tieto vlajky, prípadne ich mení za vlajky Spojených štátov amerických.

Je zrejme každého vec, čo so svojou kópiou hry robí, ale tieto úpravy móderi vydávajú na stránkach, ktoré patria istým vlastníkom a tí si vždy určujú pravidlá, s ktorými používateľ súhlasí pri registrácii. Najpopulárnejšie weby s modifikáciami Nexusmods a ModDB sa rozhodli, že podobné úpravy nebudú naďalej tolerovať a nie len že ich budú odstraňovať z ponuky módov, ale rozhodli sa aj rozdať bany uživateľom, ktorí podobné úpravy na ich stránky nahrajú.

Úmysly pritom nemusia byť čisto negatívne. Tomu ale môžeme veriť a nemusíme. Zoberme to z opačnej strany. Je v poriadku napríklad zameniť vlajku USA v hre Pride vlajkou? Sme v jednosmerke? Budú sa trestať módy, ktoré menia cenzúrované nacistické vlajky v historických hrách tými necenzúrovanými? Vadia nám vlajky až tak, že ich musíme meniť v hre a skrátka si ich len nevšímať? No zároveň vadia nám tieto optional zmeny v niekoho verzii hry natoľko, aby sme to zakazovali? Kto koho ovplyvňuje teraz viac? Zmení tento ban niečo v zmýšľaní takého človeka, čo si daný mód nainštaluje, alebo ho to naopak ešte viac utvrdí v jeho presvedčení? Otázky, otázky…

Zdroj: PC Gamer

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!