Hogwarts Legacy vyzerá ako splnený sen fanúšika Harryho Pottera. Vraj bez mikrotransakcii

Máme za sebou nabité predstavenie hrateľnosti očakávaného RPG zo sveta čarodejníckej školy Rokfortu – Hogwarts Legacy. Takmer 15 minút gameplay záberov nám priblížilo viacero aspektov hry. Od študovania jednotlivých predmetoch (lektvary, obrana proti čiernej mágii atď), cez súboje až po exploráciu nie len Rokfortského zámku, ale aj jeho blízkeho okolia. Tešiť sa tak môžeme na detailné interiéry aj exteriéry.

Som však dosť skeptický ohľadom tvrdenia vývojárov, že hra nebude obsahovať mikrotransakcie. Je tu viacero do oči bijúcich príležitostí, kde by sa dali in-game nákupy aplikovať. Počas sledovania gameplayu som si všimol napríklad časové obmedzenie keď niečo dajme tomu zasadíte – je potrebné počkať XY minút a až potom sa môžeme posunúť ďalej v tom, čo máme v pláne. To vyzerá ako dobré miesto pre nejakú urýchlovaciu mikrotransakciu, nie? Rovnako nápadné mi prišli všetky tie outfity. Naozaj nedostaneme možnosť si niektoré zakúpiť za reálne peniaze? Nechce sa mi veriť, že Warner Bros. Games do hry nepresadí nejakú formu MTX. Nebolo by to prvýkrát, čo firma sľúbila absenciu mikrotransakcii a nakoniec boli neskôr do hry pridané (Marvel’s Avengers).

Som si tým natoľko istý, že tu a teraz sľubujem: Ak Hogwarts Legacy naozaj nebude mať žiadne mikrotransakcie, odstránim celý web Elitist’s Source. Myslím to vážne.

Hra má vyjsť tieto Vianoce, no osobne rátam s odkladom na budúci rok.

Zdroj: hogwartslegacy.com

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!