Xbox Series S a X dokážu emulovať PS1 či N64 vo webovom prehliadači

Emulácia starých hier na Xbox One a Xbox Series konzolách nie je žiadnou novinkou. Stačí si za 20 eur zaplatiť vstup do Dev Módu, stiahnuť RetroArch a môžete na svojom Xboxe veselo emulovať celú plejádu starých konzolových hier (od Atari 2600 až po Nintendo Wii). Teraz sa však objavila nová možnosť, ktorá nutnosť Dev Módu obchádza.

Najnovšia aktualizácia webového prehliadača Microsoft Edge, bežiaca na Chromium jadre, priniesla zlepšenú podporu JavaScriptu a rozšírené možnosti hardvérovej akcelerácie. To znamená, že si v pohode zahráte webové JS emulátory. Bez nutnosti vlastných ROMiek! Stačí otvoriť prehliadač, nájsť si svoj emulátor a hrať. V ponuke je napríklad emulácia NES, SNES, PlayStation 1, Nintendo 64 , Sega Genesis a dokonca aj MS-DOS. Cez prehliadač si navyše zahráte aj multiplayerový Quake JS port (vrátane podpory klávesnice a myši). Samotná emulácia sa neberie ako pirátstvo, ale ROMky už áno. Z toho dôvodu nechcem odkazovať na žiadne špecifické stránky.

Ešte pridám, že takáto možnosť emulácie tu bola aj pri starom Edge-i, no nebolo to natoľko použiteľné ako teraz so spomínanými zlepšeniami.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!