PES sa definitívne mení na eFootball a bude zadarmo

Prednedávnom šéfredaktor portálu VGC v podcaste rezolútne prehlásil, že futbalová séria PES prejde na free-to-play model. Mal pravdu. PES (alebo Pro Evolution Soccer) sa definitívne mení na eFootball. Konami chystá zmeniť svoj futbal ešte radikálnejšie, ako by človek očakával. Pôjde o istý druh live service hry, teda hry, ktorá je podporovaná dodatočným obsahom aj dlho po svojom vydaní. Takýto štýl pritom dokonalo pasuje na každoročne vydávané športové série – hráči si skrátka môžu zakúpiť sezónnu aktualizáciu a hotovo. Prečo platiť 60+ eur za v podstate to isté, čo ste si už kúpili desaťkrát?

Už dlhšie vieme, že eFootball pobeží na Unreal Engine a to Konami umožní zjednotiť všetky verzie hry. Zahrať si budeme môcť naprieč platformami – PC, konzoly aj mobilné zariadenia. V rámci základnej bezplatnej edície hry získa hráč prístup k 9 klubom: Barcelona, Bayern, Juventus, Manchester United, Arsenal, Corinthians, Flamengo, São Paulo a River Plate. Dodatočné tímy alebo ligy sa budú dať, podľa všetkého, dokúpiť jednotlivo v podobe DLC a hráč tak nemusí platiť za ligy, ktoré ho vôbec nezaujímajú. Rovnakým spôsobom sa budú dať do hry získať aj jednotlivé herné módy ako Master League alebo Be a Pro/Legend. Očakávať môžeme aj niečo na štýl klasických Battle Passov. V eFootball to bude nazvané Match Pass a vyzerá to na klasický set výziev, po ktorých splnení dostane hráč rôzne odmeny. Tu sa dá celkom logicky predpokladať, že sa odmeny budú deliť na bezplatné pre všetkých hráčov a prémiové pre platiacich hráčov.

Veľké plus je už spomínaná dlhodobá podpora. Ak si zakúpime nejakú ligu, tak nám už zostane a Konami ju bude priebežne aktualizovať. Či aktuálnymi súpiskami tímov alebo ich logami či dresmi. Znie to určite zaujímavo a hlavne to je diametrálne odlišný prístup od EA Sports s ich FIFA 22. Je dobré mať na výber a to evidentne dostaneme.

Zdroj: Konami

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!