Ubisoft upriami svoju pozornosť na free-to-play model

Zo zverejnenia finančných výsledkov uplynulého fiskálneho roka Ubisoftu vyplýva, že sa francúzsky gigant v budúcnosti zameria viac na free-to-play tituly. Vo výsledku to znamená, že namiesto niekoľkých obrovských AAA titulov ročne, firma vydá free-to-play hry, ktoré bude následne podporovať pridávaním nového obsahu. Kvalitatívne by mali tieto F2P hry, aspoň podľa slov Ubisoftu, zodpovedať kvalitám doterajších AAA hier. To ale v prípade Ubisoftu nie je zrovna potešujúca myšlienka…

Ako jedna z prvých F2P hier tohoto rázu, by mal byť nedávno oznámený Tom Clancy’s The Division: Heartland. Druhou zase nekonečne odkladaná pirátska RPG akcia Skull & Bones. Tá bola navyše opäť odložená. Tentokrát až na obdobie 2022-2023. Tieto plány s free-to-play modelom ale kompletne kolidujú s tým, čo sa Ubisoft snažil pretlačiť pred nejakým časom – AAAA hry. Pamätáte sa na to ešte? Ak nie, tu je môj článok z tej doby, pre pripomenutie.

Neostáva nám nič iné, ako počkať a na vlastné oči sa presvedčiť, čo týmto novým smerom Ubisoft zamýšľa. V mojich očiach sú ich hry už teraz free-to-play, akurát že za ne najprv musíte zaplatiť 60+ eur. Veď väčšina z nich má plný obchod mikrotransakcii!

Zdroj: VGC

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!