Podľa autora Days Gone si majú hráči kupovať hry za plnú cenu

Je nezvyčajné, aby sa po dlhé dni a týždne v médiách a na sociálnych sieťach hovorilo o tak priemernej hre akou je Days Gone. Jemné pripomenutie hry je na mieste, pretože na budúci mesiac je naplánované vydanie PC verzie, ale Days Gone sa na internete objavuje aj v iných súvislostiach. Už v nedávnom článku o remaku The Last of Us som písal, že sa zrejme v najbližšej dobe nedočkáme pokračovania Days Gone. Následne sa objavila petícia od hráčov, ktorá má za cieľ prehovoriť Sony, aby vývoj Days Gone 2 povolilo. Všetky tieto petície ma vždy narámne rozosmejú. Predstavujem si, ako partia maximálne 13 ročných detí vyhľadáva na Googli, ako založiť petíciu a spamujú ňou svoje Twitteri a Tik Tok účty. Je smiešne, ak si myslia, že tým niečomu pomáhajú.

Dnes je ale v správach opäť niečo trocha iného ako petície od naivných fanúšikov. Autor Days Gone, John Garvin, sa nechal počuť, že od hráčov očakáva, že si začnú všetky svoje hry kupovať v deň vydania alebo inak povedané, za plnú cenu. Toto svoje prianie (alebo skôr zajačie dupnutie si) odôvodňuje tým, že ak by sa Days Gone dobre predávalo za plnú cenu, tak by Sony videlo väčší zmysel v pokračovaní. Pritom nedávno bolo povedané, že pokračovanie nie je v pláne kvôli tomu, že vydanie prvého dielu trvalo dlho (a aj tak to vyšlo nedorobené) a hodnotenia na Metacritic neboli zrovna dokonalé. Sony vraj na Metacritic ohodnotení veľmi záleží. Teraz je ten hlavný problém zrazu v predajnosti hry za plnú cenu?

Aby som ho presne citoval: „Ak sa vám nejaká hra páči, tak si ju do prdele kúpte za plnú cenu! Už ani nedokážem spočítať, koľkokrát som videl hráčov hovoriť – kúpil som si to v zľave, mám to z PS Plus a podobne…“ A preto vám na tomto mieste oznamujem, že Days Gone je práve tento mesiac zadarmo v službe PS Plus. Viete čo máte robiť… Aktivujte si to a Days Gone už nikdy nekupujte. PC verziu budem chcieť odskúšať a poskytnúť aspoň pohľad na to, ako dopadol port a celková optimalizácia, ale kupovať to nebudem. Odohrám to cez Family Share na cudzom Steame. Pretože presne ako John povedal, ak sa vám nejaká hra páči, kúpte si ju za plnú cenu. PS4 verzia Days Gone, ktorú som hral, medzi tieto tituly nepatrila.

Zdroj: Sector

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!