Séria Kingdom Hearts smeruje na PC ako Epic exkluzivita

Nečakaná večerná správa od Square Enixu a Epic Games Store hlása príchod populárnej RPG série Kingdom Hearts na PC. Bohužial pôjde o Epic Games Store exkluzivitu, čo znamená, že si žiadnu Kingdom Hearts hru nebudeme môcť kúpiť na Steame alebo GOGu. A že ich bude požehnane!

Na Epic totiž mieria dve kolekcie zahŕňajúce viacero dielov (KINGDOM HEARTS HD 1.5+2.5 ReMIX a KINGDOM HEARTS HD 2.8 Final Chapter Prologue), plnohodnotný tretí diel a aj nedávno vydaný hudobný spin-off Kingdom Hearts: Melody of Memory. Všetky vyjdú 30. marca. Okrem Epic exkluzivity to však má ešte jeden háčik. Tie ceny sú neuveriteľné… Remix 1.5+2.5 stojí 50 eur a všetky ostatné 60 eur. Pre porovnanie, ja som minulý rok kúpil kolekciu The Story So Far na PS4, ktorá obsahuje všetko vyššie spomínané, okrem Melody of Memory a zaplatil som 30 eur. Melody of Memory som následne pred Vianocami kúpil na Switch za 18 eur. Síce z bazáru, ale vyzerá ako nová.

Obsahu je v tých hrách dostatok, aby si tie cenovky ubránili, ale aj tak je to trocha prestrelené. Kúpu zvážte každý individuálne. Ja len doplním, že táto série naozaj nie je pre každého, pretože sa strašne vlečie a častokrát jej dej absolútne nedáva zmysel. Využijem teda tento moment a hodím vám sem jedno z mojich najobľúbenejších YouTube videí – Jim Sterling snažiaci sa zorientovať v Kingdom Hearts hrách.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!