Úrad pre ochranu spotrebiteľov si posvieti na Cyberpunk 2077

Ja viem, že ste tú náhľadovú fotku už pri nejakom článku o Cyberpunk 2077 videli, ale nemôžem si pomôcť. Príde mi to čoraz vtipnejšie, takže odteraz všetky články o CD Projekt RED a Cyberpunk 2077 budú niesť tento „Gone Gold“ obrázok. Tak teda aký problém tu máme dnes? Pretože čo iné, ako problém môže mať CDPR momentálne, že?

Okrem žaloby zo strany investorov, sa musí poľská firma báť aj vyšetrovania zo strany úradu pre ochranu spotrebiteľov. Ten už začal prešetrovať, či CD Projekt RED nepochybil a neoklamal svojich zákazníkov o stave hry predtým, ako si ju zakúpili. Popri tom bude úrad aj dohliadať na to, ako CD Projektu idú opravy hry. Zameriavať sa budú na postup pri opravovaní najväčších problémov hry a to najmä na old-gen konzolách (PS4 a Xbox One).

Ani bezproblémové a rýchle opravenie hry však nezabezpečí CD Projektu Svätý pokoj od spomínaného úradu. Aj naďalej budú môcť byť potrestaní z anti-consumer praktík… No skrátka obvinení z odrbávania hráčov. Úrad pre ochranu spotrebiteľov môže CD Projektu RED napariť pokutu až vo výške 10% ich ročného príjmu.

Zdroj: Vortex

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!