Google Stadia od dnes už aj na Slovensku

Tak od dnešného dňa si hernú streamovaciu platformu Google Stadia môžeme oficiálne vyskúšať aj u nás na Slovensku. Schválne píšem oficiálne, pretože sa dalo ku Stadii dopracovať aj neoficiálnym spôsobom za pomoci Google účtu z inej krajiny. Sám som to podstúpil s holandským burner účtom (zdravím „Pána Legálneho“ Krupičku z Fejsbúku) kvôli demoverzii Immortals Fenyx Rising.

Čo to teda Google Stadia je? Je to čisto internetová „konzola“, ktorú spustíte kdekoľvek s pomocou internetového prehliadača, podporovaného mobilného zariadenia alebo oficiálneho hardvéru od Googlu, ktorý sa tvári ako klasická konzola. Je teda vyžadované neustále pripojenie ku Google serverom a to čo najkvalitnejšie. Výhodou ale je, že nie je potrebný výkonný hardvér a zahráte si naozaj na čomkoľvek s dobrým pripojením. Na mojom priemernom, na dnešné pomery možno až podpriemernom, internete (10 MB/s download, 1 MB/s upload) bežia hry v rozlíšení 1080p relatívne v pohode. Pri podporovaných hrách zvláda aj 60 fps, i keď s jemným grafickým zhoršením.

Hry si na Stadii môžete kupovať po jednom ako na každej inej konzole, alebo môžete využiť 10 eurové mesačné predplatné Stadia Pro, s ktorým budete každý mesiac získavať rôzne hry. Je to podobný princíp ako pri Xbox Games with Gold alebo PS Plus. Tak čo? Dáte Google Stadia šancu?

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!