Google Stadia

Google Stadia od dnes už aj na Slovensku

Tak od dnešného dňa si hernú streamovaciu platformu Google Stadia môžeme oficiálne vyskúšať aj u nás na Slovensku. Schválne píšem oficiálne, pretože sa dalo ku Stadii dopracovať aj neoficiálnym spôsobom za pomoci Google účtu z inej krajiny. Sám som to podstúpil s holandským burner účtom (zdravím “Pána Legálneho” Krupičku z Fejsbúku) kvôli demoverzii Immortals Fenyx Rising.

Čo to teda Google Stadia je? Je to čisto internetová “konzola”, ktorú spustíte kdekoľvek s pomocou internetového prehliadača, podporovaného mobilného zariadenia alebo oficiálneho hardvéru od Googlu, ktorý sa tvári ako klasická konzola. Je teda vyžadované neustále pripojenie ku Google serverom a to čo najkvalitnejšie. Výhodou ale je, že nie je potrebný výkonný hardvér a zahráte si naozaj na čomkoľvek s dobrým pripojením. Na mojom priemernom, na dnešné pomery možno až podpriemernom, internete (10 MB/s download, 1 MB/s upload) bežia hry v rozlíšení 1080p relatívne v pohode. Pri podporovaných hrách zvláda aj 60 fps, i keď s jemným grafickým zhoršením.

Hry si na Stadii môžete kupovať po jednom ako na každej inej konzole, alebo môžete využiť 10 eurové mesačné predplatné Stadia Pro, s ktorým budete každý mesiac získavať rôzne hry. Je to podobný princíp ako pri Xbox Games with Gold alebo PS Plus. Tak čo? Dáte Google Stadia šancu?

https://www.youtube.com/watch?v=Pwb6d2wK3Qw
Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!