GeForce Now bude pred pridaním nových hier vyžadovať povolenie od štúdii

Služba NVIDIA GeForce Now znie ako skvelý nápad. Možnosť streamovať všetky svoje zakúpené hry zo serverov bez nutnosti vlastniť výkonný počítač. Streamovať ich môže uživateľ aj do smartfónu alebo starého notebooku. Vo svojej betaverzii sa GeForce Now javil ako jednoznačný úspech a správny smer do budúcnosti.

To sa však zmenilo po skončení bety a odštartovania modelu predplatného. GeForce Now aktuálne poskytuje možnosť bezplatnej služby, ktorá je obmedzená na 1 hodinu hrania. Po uplynutí tohto času vás hra skrátka vykopne. Platený model vás vyjde na 5 eur mesačne a poskytne okrem neobmedzeného hracieho času aj možnosť zapnúť RTX v podporovaných hrách. Toto predplatné je od konca marca vypredané, kvôli preplneným NVIDIA serverom.

Herným vydavateľstvám sa nepáčil nápad, že NVIDIA zarába na poskytovaní ich hier ku streamovaniu a oni sami z týchto peňazí nevidia ani cent. Pritom oni už svoje peniaze získali predajom danej hry zákazníkovi. Hry si totiž musíte pred použitím GeForce Now kúpiť na Steame, GOGu, Origine, Uplayi alebo Epic Games Store. Všetci ale poznáme vydavateľstvá. Chamtivosť u nich nepozná medze. Od momentu odštartovania plateného predplatného už z ponuky GeForce Now stiahli svoje hry firmy ako Bethesda, Activision a 2K Games. Prekvapuje vás takýto zoznam? Nemal by.

NVIDIA už nechce takto prichádzať o hry a chystá teda zmeny. Po novom bude od každého vydavateľstva a vývojárského štúdia vyžadovať potvrdenie, či si želajú, aby sa ich hry objavili v ponuke GeForce Now. Jeden z hlavných dôvodov, prečo hry zo služby miznú, je záujem vydavateľstiev o potenciálne otvorenie svojich vlastných streamovacích služieb. To je vlastne obkľukou povedané: „chcú zarobiť ďalšie milióny“.

Zo služby po 31.5. odídu všetky hry, ktoré vidíte vypísané v obrázku nižšie.

Zdroj: NVIDIA

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!