Všetko čo zatiaľ vieme o Mafia Trilogy – dátumy, obrázky, čeština…

Videoherným svetom včera otriasla informácia, že sa po dlhom špekulovaní naozaj pracuje na vylepšených verziách všetkých troch dielov Mafie. Mafia Trilogy prinesie trojbalenie hier Mafia, Mafia II a Mafia III – všetky s podtitulom Definitive Edition.

Prvá Mafia dostane kompletnú prerábku a pôjde teda o remake. Prerobené budú textúry, efekty, zvuky, niektoré časti príbehu a pridané budú navyše aj nové bočné misie. O českej lokalizácii sa zatiaľ len debatuje, ale je veľká pravdepodobnosť, že sa dočkáme minimálne českých titulkov. Oficiálny web hry je totiž kompletne preložený do češtiny. Dabing je debata na dlhšiu dobu, ale český distribútor hry Cenega na svojom Facebooku odkázal, že budú mať viac informácii už budúci utorok. Túto informáciu sprevádzal emotikon darčeka, takže to zatiaľ vyzerá nádejne aj s dabingom. Keďže je ale v pláne úprava a rozšírenie príbehovej linky, hra by musela byť kompletne predabovaná nanovo, čo by zrejme znamenalo aj nových hercov. Osobne by som však tipol, že Marek Vašut by svoju rolu Tommyho nepustil. Sám sa často vyjadroval, že je Mafia jeden z jeho najobľúbenejších projektov, na ktorých za svoj život pracoval.

AKTUALIZÁCIA: Český dabing pre Mafia: Definitive Edition bol oficiálne potvrdený!

Podľa (už zrušenej) stránky Mafia: Definitive Edition na Microsoft Store, sa remaku prvého dielu dočkáme 28. augusta a bude sa dať zakúpiť aj oddelene od kolekcie Mafia Trilogy. Z tejto stránky sa podarilo vydolovať aj odlišnú verziu krátkeho trailera, ktorý sme mali možnosť vidieť včera na oficiálnych kanáloch hry.

Na remaku sa v žiadnej kapacite nepodiela pôvodný scenárista Dan Vávra z Warhorse.

Druhá Mafia má podľa dostupných informácii vyjsť ešte v ten istý deň, ako nastane veľké oznámenie bližších detailov o Mafia Trilogy, teda budúci týždeň v utorok (19.5.). V rovnaký dátum plánuje spomínaná Cenega informovať o prípadnom českom dabingu, takže by som si trúfol povedať, že bude český dabing súčasťou bližšieho predstavenia hry. Mafia II: Definitive Edition nebude na rozdiel od jednotky remake, ale remaster. Upravené budú grafické prvky hry a možno sa dočkáme nejakých „quality of life“ vylepšení. Nič drastického to teda nebude. Hra bude obsahovať všetky DLC.

Definitívna edícia Mafie III by mala priniesť oproti pôvodnej verzii minimum zmien. O niečo lepšia grafika a pridanie všetkých DLC je taký ten očakávaný štandard.

Na záver tu máme ešte kolekciu všetkých dostupných screenshotov z remaku prvej Mafie a remastera Mafie II. Pre tento moment je to k Mafia Trilogy všetko. Viac informácii a menej špekulácii prinesieme 19. mája!

Mafia: Definitive Edition

Mafia II: Definitive Edition

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!