Microsoft chce údajne odkúpiť Silent Hill a Metal Gear Solid od Konami

Je možné, že sa čoskoro dočkáme jedného z najväčších odkúpení licencii videohernej histórii. Microsoft údajne pripravuje odkúpenie hneď niekoľkých licencii od Konami. Sú medzi nimi najmä slávne série Silent Hill a Metal Gear Solid.

Odkúpenie Silent Hillu by však jemne kolidovalo s nedávnym plánom Konami a s ich prácami na dvoch údajných Silent Hill hrách. Hovorí sa aj o tom, že Konami len hľadá štúdio, ktoré by dané Silent Hill hry urobilo za nich. Ešte pred týždňom to malo byť jedno z interných štúdii Sony.

Jedna z hier má byť reboot série a druhá nejaký dejový spinoff. Microsoft by však malo záujem aj o licenciu pre sériu Metal Gear Solid (a šušká sa aj o Castlevanii). Osobne som za kompletné odkúpenie, pretože Konami by obe série hráčom akurát ešte viac znechutilo.

Odkúpenie Microsoftom by navyše nemuselo znamenať Xbox exkluzivitu! Microsoft je známy svojim menej agresívnym prístupom ku konzolovým exkluzivitám (čo je správy prístup) a svoje hry momentálne vydáva aj na PC. Je ale pravda, že na svoju ďalšiu konzolu láka aj formou sľubu viacerých exkluzivít.

Jedna vec je istá. Lacné to rozhodne nebude…

Zdroj: We Got This Covered

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!