Nová generácia konzol sa blíži – Xbox Series X ponúkne viac exkluzivít

Zatiaľ čo PlayStation 5 sme nedávno videli na obrázkoch devkitov (ktoré nereprezentujú finálny vzhľad konzole), Microsoft predstavil vzhľad svojej novej generácie konzol priamočiaro už na tohtoročnom predávaní cien Game Awards.

Xbox Series X, ako sa nová generácia Xboxov bude volať, prinesie zaujímavý dizajn na štýl PC. Elegantný čierny hranol s Xbox logom navrchu a diskovou mechanikou naspodu, predstavuje konečne zmenu v otrepaných dizajnoch doterajších konzol. Microsoft nás okamžite uistil, že Xbox Series X sa bude dať postaviť aj „poležiačky“.

Predstavený dizaj samozrejme neostal bez rádoby vtipných (a niektorých aspoň jemne úsmevných) internetových vtípkov, ktoré konzolu pripodobňovali ku chladničke alebo nočným stolíkom.

Za mňa má Microsoft palec hore za odvážny nový vzhľad, ktorý sa bude určite parádne vynímať v obývačkách hráčov. Prisľúbené nám dokonca boli aj viaceré exkluzivity, ktorých máme očakávať omnoho viac, než ako tomu bolo pri Xboxe One. Už v tomto momente pracuje každé jedno štúdio v programe Xbox Game Studios na svojej novej hre.

Týchto štúdii je 15 a sú medzi nimi napríklad 343 Industries (Halo), Mojang (Minecraft), Playground Games (Forza Horizon), Turn 10 Studios (Forza Motorsport), Rare (Sea of Thieves, Banjo Kazooie), Ninja Theory (Hellblade) alebo Obsidian (The Outer Worlds).

Xbox Series X má byť tou najvýkonnejšou konzolou, ktorú sme kedy videli a očakávať ju môžeme na konci budúceho roka. Zatiaľ to vyzerá, že sa máme na čo tešiť.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!