Diablo 4 oficiálne potvrdené

Blizzard konečne vyslyšal fanúšikov a oficiálne oznámil Diablo 4. Naše oči na prebiehajúcom BlizzCone 2019 potešili hneď dve videá. Jedno cinematické a druhé „gameplayové“. Cinematic trailer bol, ako už býva pri Blizzarde zvykom, nádherný a ten gameplay boli asi zábery z in-game enginu, ale bez interfacu a akéhokoľvek HUDu.

Potvrdené sú zatiaľ 3 classy. Legendárny barbar, čarodejnica a druid. Príliš teda na výber zatiaľ nemáme. Pre porovnanie, Diablo 3 momentálne ponúka 7 rôznych postáv (barbar, crusader, demon hunter, monk, necromancer, witch doctor a wizard).

Poodhalený nám bol jemne aj príbeh, ktorý ale trápi zrejme len hardcore fanúšikov, ktorí sa vyžívajú v čvachtaní sa v lore. Pre nás ostatných bude podstatný opäť loot. Teda to, čo bude padať zo zabitých nepriateľov a z nájdených truhlíc. Hrateľnostne by sa Diablo 4 nemalo príliš odkloniť od zabehnutej formuly. So svojou postavou budeme chodiť po svete, zdolávať nepriateľov a bossov, získavať čoraz lepšie vybavenie a tým sa postupne posúvať bližšie a bližšie ku finálnemu bossákovi, ktorému dáme na prdel, aby sme to všetko mohli spraviť znova v New Game+.

Dátum vydania nám zatiaľ nebol ani len naznačený a tak sa oplatí prihlásiť sa na newsletter od Blizzardu cez oficiálny web Diabla. Alebo občas čeknite Elitist’s Source. Som si istý, že napíšem o čomkoľvek novom, čo sa okolo Diabla 4 udeje 😉

Zdroj: Blizzard

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!