Crusader Kings 3 vyjde budúci rok

Paradox Interactive k radosti fanúšikov stratégii oznámili Crusader Kings 3. Ten vyjde už budúci rok a znova nám ponúkne ovládnuť stredovekú hernú plochu. Rovnako ako predchádzajúce diely, aj CK 3 sa bude sústrediť na budovanie silného panovníctva, uzatváranie diplomatických paktov a boje o susedné územia.

Znova sa teda vžijeme do role hlavy štátu a k dispozícii nám bude opäť aj incest… Vládcovstvo predsa musí zostať v rodine! Herná mapa sa bude rozprestierať od Španielska, Indie až po kompletnú Škandináviu a Strednú Afriku. I keď hry zo série Crusader Kings dokážu byť pre začiatočníkov veľmi zložité a neprehľadné, tretí diel sľubuje vylepšené tutoriály a naučiť sa v hre pohybovať bude môcť hráč aj v priebehu rozohranej hry.

Ak ste ešte nikdy nemali tú česť Crusader Kings hrať, trojka vyzerá byť ako dobrý štartovný bod. Super bonus je aj možnosť bezplatne si vyskúšať základnú edíciu Crusader Kings 2. Zadarmo môžete získať aj jedno z mnohých DLC pre CK 2, The Old Gods, ak sa prihlásite na oficiálnej stránke.

Uvidíme, koľko DLC prinesie diel tretí. Snáď sa Paradox upokojí a ponúkne viac obsahu v základnej hre, ktorá vyjde niekedy v roku 2020.

Zdroj: Paradox

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!