Sony vydalo firmware update 7.0 pre PlayStation 4

Dnes vychádza firmvérová aktualizácia pre konzole PlayStation 4 s číselným označením 7.0. Prináša so sebou pár skvelých vylepšení a noviniek, no odnáša so sebou Facebookovú integráciu.

Ako hlavnú novinku Sony uvádza Remote Play pre Android. Ak okrem PS4 vlastníte aj handheld PSVita, tak túto funkciu zrejme poznáte. Jedná sa možnosť streamovať obsah z PS4 do prenosného zariadenia. Po novom bude táto možnosť teda dostupná aj pre majiteľov Android smartfónov. Stačí v ňom mať nainštalovaný Android 5.0 (a vyšší) a z Google Play Store si stiahnuť aplikáciu PS4 Remote Play. Bez problémov by malo po novom update prebehnúť aj pripájanie bezdrôtového Dualshock 4 ovládača ku smartfónom skrz Bluetooth.

Ďalšia novinka je zvýšenie kapacity party z 8 ľudí na 16. Party sa navyše vo firmware 7.0 dočká výrazného zlepšenia kvality hovorov a pripojenia.

Jedinou nevýhodou nového updatu PlayStation 4 zostáva odstránenie integrácie s Facebookom. Táto funkcia bola hráčmi využívaná na zdieľanie screenshotov z rozohranej hry na PS4 priamo na svoj FB účet alebo na zdieľanie dosiahnutých achievementov. Dôvod odstránenia nebol oficiálne potvrdený.

Zdroj: PlayStation

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!