PlayStation 5 bude vydaný koncom budúceho roka, máme prvé detaily

Za dnešok už po druhýkrát Sony! Po aktualizácii PS4 firmvéru sa k nám dostávajú čerstvé informácie o jeho pokračovateľovi – PlayStation 5. Sony dnes na svojom blogu potvrdilo, že ich ďalšia konzola bude pokračovať v klasickom číslovaní (PS5) a že na trh príde koncom roka 2020.

Popri tom oznámili, že sa fanúšikovia PlayStationu môžu tešiť na úplne nový ovládač s vylepšenými vibračnými funkciami. Klasické vibrácie tvorené motorčekmi budú nahradené modernou haptickou odozvou. Tá umožní napríklad nastaviteľnú silu force feedbacku na tlačidlách L2 a R2 (napr. pri závodných hrách). Podobnú vlastnosť v sebe majú ovládače pre Xbox One od Microsoftu a ich funkcie sú výrazne cítiť najmä v závodnej sérii Forza.

Okrem tohoto vylepšenia sa PS5 gamepad dočkajú aj ďalších menších či väčších zmien a podľa slov prezidenta Sony Interactive Entertainment, Jima Ryana, sa máme na čo tešiť. Nový ovládač od Sony zatiaľ nemá oficiálne stanovené meno (ale nebolo by šialenstvo očakávať názov DualShock 5), no už vieme, že obsahuje vylepšený reproduktor, pripájať se bude cez USB-C a ponúkne aj dlhšiu výdrž nabitia.

Magazín Wired navyše doplnil ďalšie zaujímavé informácie. PS5 bude obsahovať klasickú mechaniku na disky a samozrejme aj podporu Blu-ray. Herné disky budú môcť využiť kapacitu až 100 GB a inštalácie budú povinné. Umožnené ale uživateľovi bude nainštalovať napríklad len časť hry a ušetriť tak miesto na hardisku. Ak viete, že v nejakej hre nebudete hrať multiplayer, budete si môcť z disku nainštalovať len singleplayerovú zložku.

Zdroj: PlayStation

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!