Tvorcovia Everspace 2 zo štúdia Rockfish ubezpečujú, že ich hra vyjde najprv na Steame

Príjemné správy sa k nám nesú z Kickstarteru, na ktorom pre svoju vesmírnu hru Everspace 2 vyberajú financie vývojári z Rockfish Games. Tí sa vo svojej najnovšej Kickstarterovej správe nachali počuť, že ich hra na 100% vyjde ako prvá na Steame. Epic Store exkluzivitu úplne vylúčili a ich hlavný dôvod, prečo išli crowdfundingovým smerom, je práve nevôľa podpísať exkluzivitu s Epic Games.

Vo svojom texte sa taktiež zmienili o ostatných Kickstarterových projektoch, ktoré svojim backerom sľúbili vydanie na Steame a napokon oznámili Epic Store exkluzivitu (skvelý príklad by mohol byť Shenmue 3). Michael z Rockfishu doslova napísal, že dôvera hráčov voči herným štúdiám je momentálne na historicky najnižšej úrovni a rozhodne nechcú ísť týmto smerom. A nie je sa čomu čudovať, že hráčom začínajú väčšie a občas aj menšie vydavateľstvá liezť na nervy. Chápem, že ich cieľom je zarábať peniaze, ale nerobte to tak okato a tak nenažrane. Ako príklad uvediem aktuálny fuck-up Ubisoftu s ich darmožráčskymi mikrotransakciami. Tie boli miestami tak brutálne, až bol Ubisoft prinútený niektoré z nich z hry DOČASNE odstrániť. Najlepšie na tom nie je ani EA, ktoré doslova oklamalo hráčov módu kariéry vo FIFE a mód vydalo v katastrofálnom stave.

Ak chcete Rockfish Games a ich vesmírnu gamesu Everspace 2 podporiť, spravte tak na ich Kickstarteri. Vyzerá to ako zaujímavé open-world pokračovanie podarenej vesmírnej akcie.

Zdroj: Kickstarter

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!