Epic Games vráti peniaze ľuďom, ktorým sa nepáči exkluzivita Shenmue 3

Už sa zhruba mesiac vie o tom, že sa Shenmue 3 na PC (aspoň dočasne) stane exkluzivitou pre Epic Games Store. Ľudia, ktorý hru podporili na Kickstarteri boli pochopiteľne kyslí a dávali to jasne najavo.

Už dávnejšie ich Shenmue vytočilo tým, že popri peňazí z Kickstarteru poberajú „rentu“ aj od Sony a Deep Silveru, takže nie je divu, že bol kalich trpezlivosti rozliaty priamo do rozkroku vývojárov.

Práve Deep Silver už podobnú rošádu v minulosti spravil s Metro Exodus, ktorý sa tiež nečakane pred vydaním stal Epic exkluzivitou. Pri Shenmue 3 to bolo asi ešte lákavejšie, keďže popri peňazí z exkluzivity a vyššiemu podielu na ziskoch, by mohli získať ďalší peňažný boost vďaka použitiu Unreal Enginu, ktorý vlastní Epic.

Už to vyzeralo, že sa nespokojní fanúšikovia nedočkajú žiadnej odozvy, až sa napokon vyrútil samotný Epic, ako rytier na koni a oznámil, že dá každému backerovi možnosť vrátenia peňazí na ich účet. Vývojárov ani Deep Silver to nebude stáť ani floka. Naozaj štedré od Epicu… To ten Fortnite tak dobre solí?

Epic a jeho praktiky naozaj nemusím, ale takýmito krokmi si získava plusové bodíky minimálne u vývojárov, ktorí v ňom môžu vidieť nevyčerpateľnú studnicu peňazí. A práve to ich v budúcnosti môže stáť viac než len peniaze… Bude záležať od toho, koľko ľudí bude reálne kupovať na Epicu a ako sa bude naďalej dariť Fortnitu.

Čo vy? Máte na Epicu účet? Už ste na ňom niečo kúpili?

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!