Google štartuje svoju mobilnú predplatiteľskú službu Play Pass

Po Apple a ich Apple Arcade sa na trh predplatiteľských služieb rozhodol vrhnúť aj Google. Ich Play Pass už je k dispozícii v Android obchode Google Play. Pre túto chvíľu len na území USA.

Stačí mať svoj Google účet nastavený na Spojené štáty a Play Pass môžete vyskúšať aj vy (VPN treba zapnúť len pri prvotnom nastavení USA lokality v Google Play). Služba je momentálne na 10 dní zadarmo, následne prvý rok za zvýhodnenú cenu 1,99 dolára mesačne a odtiaľ 4,99 USD mesačne.

V ponuke Play Pass je zhruba 350 aplikácii a hier. Niektoré platené a niektoré bezplatné s tým, že v nich nebudete mať reklamy. Z hier by som vypichol Stardew Valley, Game Dev Tycoon, oba diely Monument Valley alebo napr. Terraria. Po mojom odskúšaní môžem povedať, že to celé funguje presne tak, ako Google prezentuje. Aktivujete a môžete bez obmedzení sťahovať a skúšať všetky prístupné hry a appky. Len je škoda, že do služby nie je zahrnutý Minecraft Pocket Edition, do ktorého tak nejak nechcem nikdy tých 7 eur zainvestovať. 😀

Uvidíme, kedy sa Google Play Pass dostane na naše územie.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!