Dying Light 2 ponúkne vylepšený parkour, meniaci sa svet a hráčske rozhodnutia

Včera (26.8.) večer sme konečne videli takmer polhodinový gameplay Dying Light 2, ktorý mali možnosť vidieť novinári za zatvorenými dverami na E3. Záznam livestreamu si môžete pozrieť aj zo záznamu, ak ste ho včera náhodou nestihli.

Čo nového nás teda v Dying Light 2 čaká? No oproti prvému dielu to vyzerá byť značný skok. A to doslova. Skoky totiž dostanú v Dying Light významný upgrade. Sami vývojári povedali, že majú v hre dvojnásobok parkourových pohybov a že sa na ich správne využitie v akcii bude klásť väčší dôraz.

Pri svojej preprave mestom budeme musieť využívať aj prítomnosť zombíkov. Tí nám môžu napríklad pomôcť vyskočiť na inak nedostupné miesta. Stačí na nich vyskočiť. Animácie takýchto skokov mi občas prišli divné a jemne dezorientujúce. Možno je to ale tým, že som hru neovládal ja sám. Novinkou je aj ultrafialové svetlo, ktoré ich dokáže na krátky čas oslepiť, čím hráč získa čas na únik. Toto svetlo však musíme manuálne namieriť, čiže bude za potrebí trocha spomaliť a na to je nie vždy dostatok času. Preto je tu aj možnosť použiť ultrafialovú svetlicu, ktorých bude k dispozícii pomenej a nevydržia svietiť príliš dlho, no budú skvelou pomocou proti krvilačným nepriateľom.

Rozmýšľať budeme musieť aj nad svojimi rozhodnutiami. V gameplay ukážke je takýchto rozhodnutí ukázaných viac. Zostať pri zranenom človeku alebo sa pokúsiť naháňať dodávku, ktorá je na ceste do základne, kde sa nachádzajú posledné zásoby vody? Vyhodiť vodiča dodávky a odšoférovať si to sám alebo ho prinútiť pokračovať v jazde? Všetky takéto rozhodnutia by mali mať zásadný vplyv na okolný svet a vývoj deja. Neponechali sme si vodiča? Nevieme ich tajný klaksónový signál a budeme musieť nájsť inú cestu do základne. Na jednu stranu to znie skvelo, no na tú druhú to môže byť v konečnom dôsledku vcelku oser. Predstavte si, že si nejakým rozhodnutím úplne zneprístupníte nejakú časť hry. Hotová nočná mora pre ľudí, čo chcú svoje hry vždy dohrať na 100%.

Celá ukážka vyzerala vynikajúco a hlavne zábavne. Otázkou je, či to bude tak vyzerať aj pri hraní obyčajného hráča, ktorý na hre nepracoval a nevie kam presne ísť a čo robiť. Budeme si musieť počkať na vydanie.

Aby som sa neopakoval, video priložené nižšie je ten istý gameplay zo včerajšieho streamu, ale s dodatočným komentárom od vývojára. Ak chcete vidieť presný záznam livestreamu, kliknite sem.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!