Ghostrunner je cyberpunkový Mirror’s Edge

Vyzerá to tak, že nám Cyberpunk 2077 vzniesol prívalovú vlnu hier so cyberpunkovým nádychom! Najnovší počin vývojárov z One More Level (vydavateľ hry Warlocks vs Shadows, ktorú som recenzoval) nesie názov Ghostrunner a do cyberpunkových reálii prináša parkour.

V hre sme akýmsi cyber-bojovníkom, ktorý má okrem parkourových schopností aj schopnosť boja vo fyzickom aj kybernetickom svete. Ako si vývojári takýto boj v kybersvete predstavujú netuším, no znie to rozhodne zaujímavo. A proti komu alebo čomu že to budeme bojovať?

Proti záhadnej postave „The Keymaster“, ktorý ovláda celé mesto vo veži. To je ďalší veľmi zaujímavý bod prezentácie hry. V podstate všetko sa odohráva v jednej veži, vytvorenej inou mýtickou postavou – „The Architect“. Len pomocou boja, parkouru a získavania skúseností sa naša postava bude môcť dostávať čoraz vyššie, až nakoniec narazí na samotného Keymastera.

Ghostrunner si okrem Mirror’s Edge vypožičiava prvky napríklad aj z Deus Ex, keďže obyvatelia spomínanej veže sú už od zárodku modifikovaný technológiami. Každý človek má svoj implantát, ktorý ho predurčuje zaradiť sa do jednej z komunitných kategórii. Niektorí majú šťastie a patria medzi smotánku mesta, iní v lotérii naopak nevyhrajú a stanú sa žobrákmi.

Náš hrdina sa bude snažiť prepracovať až k jadru mesta a nastoliť poriadok a jednotu všetkých obyvateľov.

Zatiaľ to všetko znie originálne, tak som zvedavý, ako to s Ghostrunnerom dopadne po vydaní. Vyjde na PC, PS4 a XONE. Už teraz si hru môžete pridať do zoznamu prianí na Steame.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!