Vývojár hry DARQ na poslednú chvíľu odmietol Epic exkluzivitu

Hru DARQ sme už v minulosti spomínali. Indie štúdio zložené z jedného jediného človeka, ktorý ešte pre pár rokmi nevedel o programovaní hier vôbec nič, vydalo svoju prvotinu. A vydalo ju, tak ako bolo sľúbené, na Steame a GOG.

Štúdio Unfold Games ale podľa slov Wlada Marhuletsa dostalo na poslednú chvíľu ponuku od Epic Games Store, aby svoju hru vydalo exkluzívne pre ich obchod a na ostatné obchody sa vybodlo. To ale Wladovi prišlo ako porušenie jeho sľubu, že hra bude dostupná od 15.8. na Steame. Túto lukratívnu ponuku teda odmietol a tým, že sa so svetom o túto záležitosť podelil, si značne vylepšil svoje predaje.

“Epic ma oslovil okamžite potom, čo som vydal trailer oznamujúcí dátum vydania,” povedal vývojár. Epic po odmietnutí exkluzivity nemal ďalej záujem komunikovať. Inými slovami, chceli hru získať len ako exkluzivitu. Mať ju k dispozícii na svojom obchode popri ďalším sa im už nepáčilo. Boja sa, že v konkurencii Steamu a GOGu nemajú šancu a musia sa spoliehať na exkluzivity? Vyzerá to tak.

Správny krok morálne a vidno, že aj ekonomicky. Unfold Games sa momentálne pokúšam kontaktovať o možnosti získať hru pre recenziu.

Páčil sa vám článok? Zvážte podporu cez Patreon!
Become a patron at Patreon!